Miért rossz a szóhasználatom?
Dolgozatot kellett ÍRNOM, nem írjak.
Nomád dúlás nem létezett. A nomád élet egy nép életformája, az pedig nem dúl.
Nomád nép lett volna a helyes.
Nagyon szépen köszönöm!
Első! Gondoltam, hogy lesz valaki, aki első körben beleköt ebbe a fiatalos, formabontó és szent igaz, helytelen kifejezésmódba (kellett írjak), mely az élő nyelvben előfordul, és sajnos még fűszeresebbé is teszi a beszédet, de azért remélem, nem rohantál egyből a falnak és érzed, hogy azért tudom használni a nyelvet, a kifejezés szándékos volt. És remélem te is tudod, hogy pont emiatt, a mondanivalód első része messzemenőkig felesleges és lekezelően "oktató". Másképp mondva bukó és felesleges.
Másodiknak köszönöm szépen a magyarázatát, a helyzet már érthető, hasonló hibákra legközelebb figyelni fogok!
Kedves Kérdező, a "kellett írjak" se nem fiatalos, se nem formabontó. Erdélyi magyar nyelvjárásban használatos. Persze ma már lehet, hogy másokra is átragadt, ott viszont mindenki így beszél. Nekem személy szerint semmi bajom nincs vele.
(A kérdésre csak azért nem válaszolok, mert mások már megtették. Csak gondoltam, beszúrom ezt a megjegyzést, ha már szóba került a téma.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!