1/5 anonim válasza:
Lenni, de az elmúlik és utána nem lenni.
2/5 anonim válasza:
Nem lenni - Hamlet (played by Arnold Schwarzenegger)
3/5 piriiiiii válasza:
Egyéni döntés joga. Én voltam, vagyok, leszek.
4/5 Wadmalac válasza:
Ízlés és türelem kérdése. Nem lenni sokkal tovább lehet.
5/5 2xSü válasza:
A folytatás ugye:
„Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
S fegyvert ragadva véget vet neki?”
Szerintem ebben a kontextusban mindenképpen a lenni a helyes válasz. Bár van egy kis hamis dilemma is a fenti négy sorban, ugyanis van egy harmadik választás, ha nem csak tűröd balsorsod minden nyűgét, hanem lehetőségeidhez, képességeidhez képest megpróbálsz jobbítani a helyzeteden. Ez az, ami a leginkább nemes, függetlenül attól, hogy valóban képes vagy-e fordítani a sorsodon. Ha nem, de megtettél mindent, hogy fordítsd rajta, és !valóban! megtettél mindent, akkor ez a hozzáállás az, ami nemesbé tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!