Mit jelentenek a guelf és ghibellin szavak?
Azt tudom, hogy kik voltak a guelfek és a ghibellinek, de maguk a szavak jelentenek valamit?
És még valami. Ezeket a kifejezéseket általánosan használták? Vagyis ők is így nevezték magukat? Vagy ezek csak egymásra húzott "gúnynevek" voltak?
Oké. És ezek mit jelentenek.
Amúgy szerinted én nem a Wikipédiával kezdtem?
A guelfek pápahűek, a ghibellinek a császárpártiak.
Nem gúnynév.
A 13. századra a hatalmi csoportosulások két tömbbe tömörültek: a pápát támogató guelfek és a német-római császárt pártoló ghibellinek. Versengésük évszázadokon át nyugtalanságban tartotta nemcsak Firenzét, hanem Toszkána többi nagyobb városát is. A két párt közötti gyűlölet 1215 húsvétján robbant ki,
Értem.
De ezt eddig is tudtam.
És nem sokban válaszoltál vele a kérdésemre.
Az első vagyok és elnézést kérek amiért válaszoltam, mert hiszen választ adtam, csak nem érted.
Welf -ből alakult ki a guelf
és Waiblingen = ghibellin
E szavaknak talán nincs is semmi jelentése, mert hiszen mit jelent a Széchenyi vagy Baross?
Lehet, hogy van halvány jelentése, de nekem csak középfokú a némettudásom. Bocs még egyszer, többet nem zavarlak.
Nem az a gondom, hogy válaszoltál, hanem hogy igazán nem adtál választ a kérdésemre.
Amúgy a Széchenyinek van jelentése. Széchenyből származó. Magának Szécheny település nevének is biztos van jelentése, csak már ki tudja mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!