Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerintetek miért van annyi...

Szerintetek miért van annyi erőszak akár kis hazánkban vagy szerte a világon?

Figyelt kérdés
Jim Morrisonra hivatkoznék, aki szerint a tradíciók miatt van annyi erőszak az ő országában. Valahogy én is ezt gondolom, hiszen nem volt olyan korszak sem ebben az országban vagy bárhol a világon, amikor béke lett volna. Várom a véleményeiteket.
2014. márc. 30. 01:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az erőszak javarészt azért van, mert versengés van. Versengés meg azért van, mert a fizikai világ véges, ezáltal az erőforrások is végesek. Ráadásul ebből a szempontból a másik ember (pl egy szép nő) is véges erőforrásnak számít, azaz ha már tényleg midnenkinek mindene meglenne, akkor is össze lehet veszni az adott nőn. (Nőknek: férfin.)
2014. márc. 30. 01:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kulcsszavak:

aljasság

önzés

birtoklási vágy

telhetetlenség

lustaság

empátia hiánya

közömbösség

primitív gondolkodásmód

hatalomvágy

Még biztos van több is. :(((

2014. márc. 30. 03:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Sok rosszat lehetne a világ gazdaságára meg a szegénységre fogni de sajnos ez a hatalom vágy miatt van mindig vannak kihúzok akik jobbak akarnak lenni másoknál,de ki szeret veszíteni/utolsó lenni már pedig kell valakinek.Szóval puszta erő fitosktatás szavakkal nem érszt el semmit félelmet generálva az emberekbe egy országot is a lábad elé tudsz hajlítani.Ergo: Az erősebb kutya dug:)
2014. márc. 30. 05:33
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
És Berta listájához dobjuk hozzá a vallást is, mint kiváltó okot.
2014. márc. 30. 08:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert az ember alapvetően ilyen erőszakos lény. És mivel most rengetegen vagyunk, nagyon sok interakciónk van más emberekkel. Tehát a sok interakció viszonylag nagy része erőszakos jellegű, bár ez inkább idegenek ellen irányul, azokkal szemben, akikhez valamilyen szempontból hozzátartozást érzünk kevésbé viszonyulunk erőszakosan.
2014. márc. 30. 10:11
 6/10 anonim ***** válasza:
62%

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy érzékenyebbek vagyunk az erőszakra, és kevésbé viseljük el, ezért egyre többet látunk belőle.

12. században simán péppéverték azt a nőt, aki az apja engedélye nélkül feküdt le valakivel, hogy a család becsületét visszanyerje, azaz ez erény volt és nem erőszak. Ma már ha valaki azt mondja, hogy véleményem van, mások rámutatnak, hogy erőszakos állat.

[link]

2014. márc. 30. 10:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez azt jelenti, hogy el kéne fojtanunk a bennünk rejlő valakit annak érdekében, hogy mások befogadjanak? Ez esetben viszont hol maradna az, amitől önmagunk voltunk. Számomra fontosabb, hogy járhassam az utam. Ha az ember mindig odaad magából valamit, akkor végezetül átváltozik és az úgynevezett self lesz megerőszakolva. Azt persze nem mondom, hogy ne kössünk egyáltalán kompromisszumokat, de valahol meg kell húzni a határt ameddig el tudjuk fogadni a mások által ránk kényszerített gondolatokat. Ha valami a mi gondolkodásmódunkkal szöges ellentétben van vagy az etikai elveinkkel akkor nem szabad behódolni függetlenül attól milyen világban vagy korban élünk ma.
2014. márc. 30. 13:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez átcsúszhat odáig, ahol az egód (amit te selfnek hívsz) azt mondja, amikor téged nem engednek erőszakoskodni, az ellened irányuló erőszak.
2014. márc. 30. 21:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Igazad van. De alapvetően az a baj, hogy szinte minden esetben szubmisszív alkat voltam, vagyok. Ez ellen belülről lázadok, amúgy behódoló vagyok. A konformitás viszont könnyen agresszióvá válhat.
2014. márc. 30. 22:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit akartam mondani, hogy kétoldalú a fegyvered. Amit te csinálsz, más szemében erőszakos, akkor te vagy az erőszakos. Ha veled szemben csinálják, a másik az erőszakos. Aki nem hajlandó a saját maga által elkövetett erőszakról lemondani a saját maga gerjesztette egósérelmével eggyütt, az milyen alapon várja ezt el másoktól?
2014. ápr. 1. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!