Mi lessz akkor ha már annyian leszünk a földön hogy nem férünk el?
Ha már nem férünk el, leesünk a szélén... :D
Én azt tartom valószínűnek, hogy éhínség is lesz, meg egy ebből fakadó háború is.
Sajnos az emberiség (úgy "egészben") nem látszik annyira intelligensnek, hogy önszabályozással egy optimális szinten lenne képes tartani a népességet. A túlnépesedés hatása viszont az, hogy az erőforrások kimerülése éhínséget, drasztikus népességcsökkenést, valamint az agresszió felerősödését vonja maga után.
Amilyen ütemben növekszik a népesség, abban messze nem bízom, hogy a technikai fejlődésre támaszkodni lehessen, azaz néhány évtizeden belül nem tudunk exobolygókat benépesíteni. Ez a fejlettségi szint még nagyon messze van.
Pedro
Szerintem ez nem keletkezhet be, mivel a Föld erőforrásai korlátozottak.Másrészről, rengeteg betegség van ami tizedelheti a Föld populációját, nem beszélve a napjainkban "piacra dobott" drogokról.. De amiben biztosabb vagyok, az az, hogy a Föld fog tartani előbb vagy utóbb egyfajta öntisztítást, mint ahogy az őskorban is tette, Lásd: Jégkorszak!
(Nem a rajzfilmre gondolok!)
Elgondolkodtató kérdés volt!
Nyomor lesz. (Már van.)
Háborúzás, népvándorlás, népirtások.
A nem "elférés" úgy értendő, hogy a Föld mint élettér nem elégséges. Jelenleg a Föld erőforrásainak java részét a föld lakosságának töredéke - a gazdagabb országok - használják.
A gazdasági rendszerek pedig meglehetőesen pocsékolóak - a közhiedelemmel ellentétben a kapitalusta profitgazdaság messze nem a lehető leghatékonyabb és egyáltalán nem közhasznú... az "emberállatját" szolgálja, akinek ebben az értelemben is ideje volna ismét lemászni a fáról és két lábon járni... ez azonban az emberiség értékrendjének alapvető megváltozását feltételezi...
És ahhoz még óriási pofonokat kell átélnünk... hogy átértékeljük dolgainkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!