Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a magyarok véleménye a II....

Mi a magyarok véleménye a II. világháború idején harcoló nemetekről?

Figyelt kérdés
Miért ennyire ellenszenves a közvélemény a németekkel szemben? A doni katasztrófát leszámítva mi az ami nekünk szenvedést okozott? tudom, többen felhozzák majd a haláltáborokat, de ilyenkor szinte mindig megfeledkeznek a kommunizmusról, ami szerintem nekünk jóval fájóbb seb. normális válaszokat szeretnék.
2014. jan. 10. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Közvetve a kommunizmust is nekik köszönhetjük, mivel ha nem robbantják ki a világháborút, akkor nem kellett volna minket "felszabadítaniuk" az oroszoknak a német fennhatóság alól. Ha nem lett volna a háború, eszükbe nem jutott volna az oroszoknak idejönni.
2014. jan. 10. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:

mert őket kell utálni. Ők voltak a rosszfiúk, az oroszok meg a jók, amúgy is Sztálin meg a többi bolsevik miatt sokkal több ember halt meg (nem háborúban), gyakorlatilag halomra mészárolta a saját népét, de ő mégis megmaradt egyfajta közömbös alaknak. Mivel annyira nem voltak szem előtt ezek a dolgok, nem volt akkor reklámja, így nem is maradt meg úgy. Amúgy is, ha valaki felemlegeti azokat a dolgokat, még rosszul néznek rá.

Ebbe nem mennék bele, hogy mi történt volna,meg mi nem. Amúgy a történelem alakulásán kár vitázni, hiszen ha csak egy kicsivel is másképp alakul, mi nem vagyunk itt. Apró véletleneknek köszönhető hogy itt írogatunk. Nekünk pont így alakult jól. Amúgy meg ha a németek nyernek, nagy a valószínűsége hogy itt nem Magyarország lenne, hanem nagy németország, a magyarok rabszolgaként dolgozhattak volna, talán...

2014. jan. 10. 22:35
 3/5 anonim ***** válasza:
10%

Én is neheztelek a német katonabácsikra. Ugyanis nem azzal foglalkoztak, amivel kellett volna.

A kérdésre válaszolva: nyilván attól is függ, hol keresed a választ. Valami pesti romkocsmás beltenyészetben nyilván kizárólag a gonosz, ördögtől való náci képpel fogsz találkozni. Itt mucsafalván távolról sem gonosz a náci korszak megítélése, kiváltképp az általában velük együtt emlegetett másik népség térnyerése okán sem.

2014. jan. 10. 22:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Két dolog jutott eszembe.

Magyarországot a németek megszállták. Amikor a front átvonult, a németek elég sokat raboltak.

A másik: a szökésben lévő katonát, akár német, akár magyar, akár szovjet volt, a magyar lakosság bújtatta.

Tehát a "magyarok", mint emberek egy csoportja, nem egységes a németekkel szemben.

2014. jan. 12. 00:35
 5/5 anonim válasza:
Én már tíz éve a németek rabszolgája vagyok.Mondjuk kapok érte fizetést az igaz.Jobbat mint otthon valaha.Ami kell is a devizahitel miatt.Nagymamám mesélte mikor a németek voltak náluk beszállásolva,kapott tőlük csokit.Mikor jöttek az oroszok kapásból rálőttek,aztán kapott tőlük tetveket.Akkor tíz éves volt,így olyasféle baja legalább nem lett.
2014. jan. 17. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!