Mi a véleményetek a következő idézetről: "A szabályokat olyan embereknek találták ki, akik nem tudnak önállóan gondolkodni. "?
Álljon itt a KRESZ-oktatómtól vett idézet is: "Ha mindenki csak a szabályokat tartaná be, nem működne a közlekedés"
Tehát adott helyzetekben igenis önállóan gondolkodva felül kell bírálni a szabályokat, hogy a közlekedés működhessen. Aki ilyenkor is a szabályok szerint közlekedik, nyilvánvalóan nem tud önállóan gondolkodni. Vagy kék alapon fehér T-betű van az autója tetején :-)
Pl. a bicklis miatt, aki az út közepén kacsázik plusz szemből folyamatos a forgalom és záróvonal van, akkor addig kéne követned vizsgán a szerencsétlent, amíg haza nem ér.:) Való életbe, amint tudod, kikerülöd a záróvonalon.
Vagy hasonló a jobbról való előzésnél. Senk nem vetheti a szemedre...
Én ezt úgy értelmezem, hogy a szabályok a hülyék miatt vannak. És nemcsak az írott szabályok.
Pl. egy normális ember, ha autóba ül, bekapcsolja a biztonsági övet. Mert nem akar megsérülni, esetleg meghalni. Aki erre nem gondol, annak a szájába kell rágni, és meg kell büntetni a saját és mások érdekében.
Vagy pl. ne hagyj égő gyertyát őrizetlenül, mert ugyancsak kárt okozol magadnak és másoknak.
Legalábbis én rögtön ilyenekre asszociáltam. Nem szigorúan vett szabályok, és nem is az önálló gondolkodás hiányát jelzik, hanem inkább a logikusét. De hé, teljesen önállóan gondoltam ki ezt a választ!
Hát ebbe aztán tényleg sokminden belemagyarázható! :)
Szabályokra szükségünk van, hogy irányt mutasson.
Nehéz nekünk, embereknek erről igazán jó véleményt alkotni, hiszen mindannyian szabályok, keretek közt élünk. Más egy kreszszabály be nem tartása (pl. a biciklis) és más a "ne ölj" parancsolat megszegése. De kinek mi a jó és mi a rossz? Az attól függ, ki milyen környezetben nő fel és kinek milyen az elméje. Ki mit magyaráz be magának. Nem mindenkinek egyértelmű, hogy mi a jó és mi a rossz, csak az átlagembereknek az.
Én itt nem apró kreszszabályokra asszociálok, hanem egyetemes szabályrendszerekre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!