Izidorkata kérdése:
A piramisok több tonnás köveinek a több mint száz méter magasba való feljuttatásához igavonó állatokat használtak?
Figyelt kérdés
Néhány éve lehurrogtak azért az elképzelésemért hogy a piramis felépítéséhez igavonó szarvasmarhákat, ökröket használtak. Sőt sérteegettek is, mintha valami illetlenséget mondtam volna. Most azonban az origo.hu-n olvastam hogy több ezer szarvasmarha, és még btöbb más állat csontját találták meg. Nyilvánvaló hogy a piramis építőinek az étkezéséhez kelett a hatalmas menyiségű állat, de kézenfekvő hogy igavonók is voltak köztük. Arra már találtam adatot hogy a hajók vontatásához, meg a talaj munkáláshoz használtak ükröket, bivalyokat. Egy bivaly legalább 12-20 ember erejével ér fel.2013. nov. 5. 07:20
21/24 A kérdező kommentje:
csak vicből említettem a boszniai piramisokat, meg az Atlantiszt. Az igavonó állatok alkalmazása az ó-egyiptomi civilizációba nem ezo téma.
2013. nov. 8. 11:25
22/24 anonim válasza:
A kérdés nem az ezotériához tartozik akkor sem, ha vannak ilyen meglátások is. A "takarodj" javaslat viszont kifejezetten nem tartozik a tudomány témakörébe, sőt e fórumra sem. Azt hiszem téves helyre jöttél.
23/24 anonim válasza:
Vicceltél? Akkor én is.
A takarodj pedig még a szótáram "moderált" részében van.
G.
24/24 A kérdező kommentje:
tudna valaki jó, egyiptomi kúltúrával foglalkozó honlapot ajánlani?
Olyasvalami érdekelne ahol bősééges régészeti anyagot mutatnak be az első öt dinaztia idejéből.
2013. nov. 9. 12:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!