Mi Nagy-Britannia államformája? (válaszlehetőségek lejjebb) Csak az válaszoljon aki 100%-ra tudja.
A. parlamentáris, alkotmányos köztársaság
B. parlamenti alkotmányos monarchia
C. alkotmányos monarchia
D. királyság
B.
Parlamentáris monarchia, államfője II. Erzsébet brit királynő
a második írta jól. A B válasz a helyes.
Ugyanis van parlament is (alsó és felső ház) és ugye ott van az uralkodó II. Erzsébet királynő.
márpedig C
parlamentális monarchia Svédországban van.a különbség a kettő közt hogy az uralkodó szerepe az Nagy-Britanniában nagyobb hiszen részt vesz a törvényhozásban
Parlamentális monarchia van
Idézet a wikipédiából
"
Államforma parlamentáris monarchia
Az Egyesült Királyság egységállam (unitárius állam), melynek négy országa Anglia, Észak-Írország, Skócia és Wales.[15] Parlamentáris monarchia, államfője II. Erzsébet brit királynő. A parlament Londonban, az ország fővárosában van"
a wikipédiát bárki szerkesztheti.én szakkönyvekből szerzett tanulmányaimra hivatkozva mondom az alkotmányos monarchiát
kedves előző ha mégis tűzbe teszed a kezedet egy wikipédiaizéért akkor méltóztass az angol nyelvű szócikkben is utánanézni Nagy-Britanniának.......lehetséges hogy ott mást fognak írni??? trötötötőőő...tötőőő-tötőőő-tötőőőő....
kedves utolsó.
Nos ma délelőtt a munkahelyemen rákérdeztem. Mivel Angliában élek, dolgozom, így első kézből angoloktól kérdeztem. Majd alig 2 percre megnéztem mit ír az angol wikipédia tanácsodra.
Idézem az angol wikipédiát:
" Government Unitary parliamentary constitutional monarchy with devolved governments
- Monarch Queen Elizabeth II
- Prime Minister David Cameron MP
Legislature Parliament"
Itt is le van írva: " Egységes parlamenti alkotmányos monarchia"
Az angol kollégáim is mind ezt mondták..
De tényleg nem vitatéma..
A jó válasz még mindig B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!