Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Támogatnád e, hogy Magyarorszá...

Támogatnád e, hogy Magyarország államformája királyság legyen?

Figyelt kérdés

Ja igen!

Ne Jobbikozzunk, mert 1-nem érdekel, 2-letojom az összes pártot, 3-és a mai összes szánalmast.

2010. máj. 16. 21:23
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
4%
Nem támogatnám, mert szerintem a királyság egy alacsonyabb fejlettségű társadalmi rendszer, mint a demokratikus köztársaság. Szerintem örülnünk kéne annak, hogy az emberi civilizáció addig eljutott, hogy a legtöbb helyen a királyságok köztársaságra cserélődhettek, nempedig visszasírni kéne a királyságokat.
2010. máj. 16. 21:26
 2/28 anonim ***** válasza:
16%
Nem. Minek?
2010. máj. 16. 21:26
 3/28 anonim ***** válasza:
46%
Nem, mert akkor egy Habsburg lenne az ország élén, ami nem lenne jó dolog. Én a prezidenciális köztársaságot támogatnám.
2010. máj. 16. 21:29
 4/28 A kérdező kommentje:
Én arra szeretnék leginkább kilyukadni, hogy nem e lenne jobb az az államforma, mind politikai megítélés, és a világban való elhelyezkedés szempontjából.
2010. máj. 16. 21:30
 5/28 anonim ***** válasza:
36%
Magyarország államformája legyen Galaktikus Birodalom! (facebookon csatlakozzatok ha tetszik) :D
2010. máj. 16. 21:37
 6/28 anonim válasza:
43%

Nagy álmom hogy legyen királyság :)

Kár hogy nem leszünk...Ja és én akarok lenni a királylány:DD

2010. máj. 16. 21:38
 7/28 anonim ***** válasza:
23%
Nekem csak akkor lenne elfogadható a királyság, ha én lennék a király.
2010. máj. 16. 21:39
 8/28 anonim ***** válasza:
37%

Nem támogatnám..A királysággal együtt jár a földesurak,bárok,grófok,hercegek sokasága..Ki a franc akar ezeknek a belét kidolgozni?? Hidd el,nem volt olyan jó amikor királyság volt...

Egyébként Angliában is a királynő uralkodik,de a politikai döntésekben nem ő kormányoz..

2010. máj. 16. 21:39
 9/28 anonim ***** válasza:
23%

Mi alapján választanánk királyt?:D

Árpádház folytatása Göncz Kinga lennne???

2010. máj. 16. 21:41
 10/28 anonim ***** válasza:
45%

Ahol van királyság,ott is ugyanolyan az államforma,mint nálunk. A királyok csak protokoll emberek ( nagyon sok pénzért),de az ország életébe nincs beleszólásuk. Protokoll kedvéért ott van a Köztársasági elnök,nem kell még egy király is. Így is sok ingyenélőt tart el az ország.

De pl. ki lenne a király? (Jelentkező volna!)

Mi a biztosíték,hogy jó király lenne? És az utódai milyen királyok lennének? Őket nem lehetne leváltani 4 évenként.

Nem véletlen,hogy a királyságok kora lejárt.

2010. máj. 16. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!