Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Lehetséges-e az, hogy modern...

Lehetséges-e az, hogy modern társadalmaink dekadens és beteg értékrendet követnek, olyan értékrendet/értékrendeket, amelyek egyértelműen önfelszámoláshoz fognak vezetni (=a kultúra és az Ember halálához)?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy világunk felett még mindig a múlt dekadens és lényegében halott erői uralkodnak és ezek mérgezik meg az emberi életet.

Gondolok itt az igazság és az igazságosság eszméjét a legkevésbé sem követő vallásokra (amelyek lényegében a dekadencia, a hanyatlás és a mentális megbetegítés melegágyai);

gondolok arra, hogy pl. miért nincs eutanázia, miért engedjük a létbe a beteg, dekadens, eltorzult stb. emberi lényeket,

akik egész életük során úgyis csak szenvedni és másokat szenvedtetni fognak,

gondolok arra, hogy még mindig az egyén alatti szintű tömegemberekre (=a felelőtlenekre!) alapozódnak a közösségek és lényegében még mindig harc folyik a felelős és értelmes ember = a felelős egyén (=egy én) ellen,

holott valódi közösségeket csak ők lennének képesek alkotni (=a felelős és értelmes emberek =egy én-ek).

Egyértelmű számomra, hogy csak felelős és viszonylag értelmes emberek képesek valódi közösségeket alkotni – a tömegemberek álközösségei valójában csak arra jók, hogy a felelőtlenek, hatalomvágyók és a ravaszak elrejtőzhessenek bennük és mindenféle felelősség/felelősségrevonás nélkül -többnyire adómentesen is! - „tevékenykedhessenek”/”kaszálhassanak”, ronthassanak.

Értelmezésem szerint harc, egyfajta küzdelem folyik a múltat képviselő =felelőtlen és egyén-alatti szintű ember és a jövőt/az evolúciót/a haladást képviselő (felelős és értelmes) egyén között.

A múlt emberei az összes erényt felemlegetik általuk létrehozott ideológiáikban, viszont elsőre látható, hogy társadalmaink dekadenciája teljes mértékben nekik köszönhető.

2013. okt. 5. 13:11
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Kedves természettudós!

Az a problémátok, nektek emberi léptékkel gondolkodóknak, hogy azt hiszitek az univerzumban - mely idők végtelensége óta létezik,

tielőttetek nem létezett semmi!

Ez az, ami lekorlátozza a látásotokat, a megértéseteket és a gondolkodásotokat.

Egyszercsak megjelentetek - az idő végtelenségéből - ti = a "híres emberiség" és hirtelen megjelentek a "fontos dolgok" .

Nem bántásként írom ezt.

Ti mindig érveket akartok látni, hallani, olvasni, mert sosem mentek túl az elmétek határain (a megismerésben).

Én direkt ezért nem bizonyítok semmit érvekkel és linkekkel (mintha bármit is bizonyítani tudnának érvek és linkek).

Az a baj - talán- veletek, hogy mindig "resetelődtök", és a feledés vizének folyóján semmit sem visztek át.

Mi van, ha igazam van? Csak gondolkozz el rajta!

Magamról: Belül van a "Nap", nekem az a tanúm. Mást nem tudok mondani.

Nem feltétlenül van igazam, de mi van, ha esetleg igazam van?

(bizonyos dolgokban tudom, hogy igazam van - sok mindenben persze én is tévedek, ingadozok)

Egyre meg fogod érteni, hogy MINDENBEN lefelé menő és egyre szűkülő pályán vagytok.

(a kultúrátok és ti magatok = az emberiség)

2013. okt. 8. 23:15
 22/24 Makoscsiga ***** válasza:
65%

"Magamról: Belül van a "Nap", nekem az a tanúm. Mást nem tudok mondani. "

Huh ember! Milyen cuccot tolsz? :P

2013. okt. 8. 23:39
 23/24 Makoscsiga ***** válasza:

Figyu, mi lenne, ha inkább válaszolnál erre:

"Itt már nincsen cél! Az emberiség élete lassan célját és értelmét veszíti."

Hogy az a cél mi volt?

Kit tűzte ki?

Mikor értük el?

Honnan lehet azt tudni, hogy elértük?

Kinek volt ez a célja?

2013. okt. 8. 23:49
 24/24 A kérdező kommentje:

"Magamról: Belül van a "Nap", nekem az a tanúm. Mást nem tudok mondani. "

Huh ember! Milyen cuccot tolsz? :P

-A homo sapiens hazugságaival kábítom magam.. ezt a cuccot tolom.

2014. ápr. 10. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!