Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi lett a központi hatalmak...

Mi lett a központi hatalmak "büntetése"?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az első világháború után 1919-20-ban is folytak a Párizs környéki béketárgyalások, meg hogy jóvátételt kellett fizetni, és elvettek sok területet (pl. Magyarországtól, meg megalakult Csehszlovákia stb.) de ezen kívül mi volt még? Valaki összefoglalná nekem? Nyolcadikos vagyok, nem kell nagyon részletesen csak hogy tudjam.
2013. szept. 30. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Le kellett csökkenteniük a hadsereget, és büntetési adót is kellett fizetni. Erről bővebb információt találsz a wikin.
2013. szept. 30. 15:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. szept. 30. 15:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Megemlítendő még a német-francia határ mentén létrehozott 60-60 km széles demiritalizált (hadászatot tekintve teljesen leszerelt) sáv.
2013. szept. 30. 18:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Segítettetek nekik a demokratikus erők az újraépítésben és aztán amelyik szájából kilógott a sarló itt is maradt negyven évre(kiv. Ausztria, hogy gyámkodjon az újdonsült demokratikus államok felett).

Amúgy az emberi jogok tiszteletben tartását, az általuk háborús bűnösnek vélt alakok elszámoltatását, a fasiszta szerveződések felszámolását, illetve különböző mennyiségű kártérítést az antant erőinek, követelték a központi hatalmaktól. Ez minden antantellenes erőre vonatkozott, így perkáltak ki a finnek háromszázmillió dolcsit a szovjeteknek mert merészelték magukat megvédeni tőle, pedig a VH fő áldozataihoz az égvilágon semmi közük nem volt.Illetve korlátozták itt is a hadsereg létszámát, de a trianoninál ez már jóval enyhébb volt.

A kártérítések összege (a románoknak csak 150.000.00$):

[link]

Magyar vonatkozások:

[link]

2013. szept. 30. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Egyik büntetés, hogy 100 évig azt kellett tanítani az iskolákban, hogy elvesztették a háborút.

De ez lassan letelik, és a kővetkező 100 évben már azt is lehet tanítani, hogy a Németek győztek. Azt hiszem ez így igazságos.

/hogy ténylegesen mi történt, ma már senkit nem érdekel./

2013. szept. 30. 20:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Csak az utolsó mondathoz szólnék hozzá: ... a világon csak téged nem érdekel... vigyázzunk az általánosítással.
2013. okt. 1. 10:30
 7/8 anonim ***** válasza:

gondolom van még hat milliárd ilyen ember mint én.

LE A TÖRTÉNELEMMEL

Éljen a

2013. okt. 1. 18:49
 8/8 anonim válasza:
Úgy gondolom, a legnagyobb érvágást nem az ANTANT fő ellensége, Németország kapta, hanem Magyarország, aki csak egy szövetséges volt. Kb a fél országot elcsatolták, és más országok részét képezik, ahol a magyarságot, és a magyar identitást tűzzel, vassal el akarják nyomni, ki akarják írtani. Ezt én a saját bőrömön is tapasztalom, és rajtam kívül még több millió magyar él ilyen elnyomásban. Ráadásul itt is az iskolában egy csomó hzugságot igyekeznek bemesélni a történelemről.
2013. okt. 2. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!