Mi a legkorábbi feltételezés a magyarokról (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
Szóval a magyarságról van valami információ, esetleg gondolat, hogy honnan származhatnak ?! Tehát 875 előtti időszakra lennék kíváncsi, sőt minél régebbre viszamenőleg, mik a feltételezések, kiktől származunk, hogy nézett ki a ruhánk akkoriban ?! Iagzából minden tudni szeretnék, mert a magyarságot 875 és az előtti korban takintem magyarnak, szóval nagyon kíváncsi lennék. Olyasmit is hallottam, hogy finnugoroktól származunk, és olyat is, hugy turáni népektől, de nem is értem, mi a legkorábbi pont, amiről még tud a magyarság ?! Nem igazán értem, ez "csak" 1000 éve volt, más népek kr.e 4000 évekre tudják mi történt velük... Előre is köszönöm !2013. aug. 25. 23:34
21/22 anonim válasza:
Az a baj, hogy a régészet nem mindenre ad választ. Minden, ami az írott történelem előtt van csak teória. Következtetéseket próbálnak logikus sorrendbe állítani. Ez szép, de, ha prekoncepciók vannak, akkor megb...ta az Isten az egészet. Magyarán hibás előfeltételezésből hibás lesz a végkövetkeztetés.
22/22 anonim válasza:
A genetikai őseink a neolitikumba jöttek a közel-keletről. A magyarok meg közép-ázsiából jöttek.
Raskó István magyar genetikus kutatási eredményei a honfoglaló sírleletek, a mai magyarság és szomszédos népek genetikai összehasonlítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!