Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy valaki értelmetlennek látja az életét a mai korban?

Figyelt kérdés

Sokan foglalkoztak már ezzel a kérdéssel, a mai napig is heves vitákat vált ki, azonban egyértelmű választ senki nem tudott adni. Az ókori görögöktől kezdve születtek a témával kapcsolatos művek, mindenkinek más az álláspontja.

Nem lehetséges az, hogy mindennek rendeltetése van? Még egy darab kőnek is.

Engedtessék meg, hogy ellentmondjak magamnak. Ma vagy bármelyik más korban tapasztaljuk a kilátástalanságot, nincs perspektíva, nem találjuk a hangot a másik emberrel, furcsa a körülöttünk lévő világ, félünk a jövőtől. Akkor valóban felmerül a nihil.

Ti mit gondoltok? Illetve annak, hogy ma esetleg nem találják az értelmet semmiben inkább emocionális okai vannak, vagy ekonómiai, vagy más? Ti hogy látjátok az életet? Mit gondoltok Jean Paul Sartre vagy az abszurd írók világlátásáról?

2013. aug. 3. 02:13
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Az életnek nincs különösebb értelme és az ember mindig is kétségbeesetten próbált harcolni ez ellen a tény ellen. Sokaknak aztán valahogy mégiscsak sikerül elfoglalni magát az élete során.
2013. aug. 3. 17:04
 2/6 anonim ***** válasza:
az életnek az az értelme, hogy hasznosnak és érdekesnek találja valaki. A mai ember haszontalannak érzi magát, mert gépek irányítják, és gépeket szolgál, elszakad a természettől. Régebben a háború előtt, amikor még feudális világ volt, akkor sem volt könnyű az élet a kis embereknek, csak akkor máson keseregtek mint manapság, amikor olyan az élet mintha egy kész átverés lenne.
2013. aug. 3. 20:34
 3/6 anonim válasza:

Egyet ertek az elottem szolokkal.

En azert latom ertelmetlennek az eletem, mert amikre igazan vagyok nincs eleg penzem. Mar arra is gondoltam, hogy haszontalan szerelembol hazasodni ezert majd keresek egy penzeszsakot. De mellette se lennek boldog szerelem nelkul. Szoval igyis ugyis hianyt szenvednek. En csak irigykedhetek a tobbiekre, ki hova megy nyaralni, minden hetvegi partyn uj ruhakat vesznek. Mar jo ideje nem jarok sehova, csak a barataimmal talalkozok. Nem is emlekszem mikor vettem magamnak utoljara egy ruhat vagy egy nyaklancot. Inkabb enni is alig eszek, ugyis csak egy pup vagyok. Ezert nem is akarok gyermeket, mintsem hogy o is hianyban nojon fel es ne tudjak neki edesseget, jatekot venni. Egyszovel nem latom ertelmet gyermeket hozni erre a vilagra azert, hogy majd boldogtalan legyen.

19

2013. aug. 4. 18:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Szerintem viszont pénztől boldog nem lehetsz, hiába szeretnéd. De te így látod, rendben, lehet számodra ez a boldogság, illetve ami értelmet adna az életednek.

Számomra viszont az, ha megtalálom benne a helyem, járhatom az utam, kapok elég szeretetet másoktól. Persze ez sem elég, ha idegen körülötted minden.

Valamint igaza van annak a válaszolónak is, aki a gépek megjelenésével hozta kapcsolatba azt, hogy elidegenedtünk a világtól.

2013. aug. 4. 19:06
 5/6 anonim ***** válasza:

"Mi lehet az oka annak, hogy valaki értelmetlennek látja az életét a mai korban?"

-az az oka, hogy - a mai korban - valóban értelmetlen is az élet (valamennyire).

A látszatcélok, látszategzisztenciák, látszatlét... a látszatok, kirakatok (=personák) korát éljük.

Üres maszkok és mögöttük nincsen semmi; a tömegember kora ez...

...ő fog minden - még jelenlévő - értéket felszámolni.

Ez van, ezzel kell szembenézni.

2013. aug. 7. 15:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Valószínőleg azért látja így mert az életnek valóban nincs értelme :-)Valójában inkább csak belefáradni lehet ebbe a földi életbe.. Még jó hogy csak egy van belőle ;-)
2015. dec. 25. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!