Tudna vki linkelni térképet a szlávokról az avar korban?
v hogy hogy kerültek a mai helyükre, törzsnevek....
szakértők válasza érdekelne leginkább de minden jó
Itt talán találsz valamit:
Megjegyzem, hogy még az akadémiai álláspont is óvatosan kezelendő, mivel genetikai vizsgálataim azt jelzik, hogy az avarok utáni Nagy Morva Birodalom nem egyértelműen szláv volt, hanem inkább a hun birodalom és a Magyar Királyság közt etnikailag és más szempontból is kontinuitást és átmenetet biztosító államszervezet. Magyarként ugyanis a mordvákkal és a morvákkal egyformán genetikailag kimutatott kapcsolatom van, a morváknak a szláv tömbön belül pedig külön nemzettudatuk van.
Bocs, a hun után az avart még be kell pótolnom, hiszen ők még ha részben hunok is voltak, más néprészeket is tartalmaztak már, más UNUG-UR népek is csatlakoztak.
(UNUG-UR=HONUNK UR, a genetikai eredmények alapján, még nincs hivatalosan közölve).
Sejtem, hogy túl keveset írtam, hogy az összefüggéseket is meglásd a megértéshez. Aki harminc történelemkönyvet elolvas, még nem "történész", aki harminc genetikai könyvet elolvas, még nem genetikus, azonban azokat az ismereteket megtudta, amiket a könyvek tartalmaznak. Az online térkép is zagyvaság szerinted? Nem én találtam ki. A szlávok saját történelmüket viszont lehet, hogy nem így tanítják, valóban. Az angol nyelvű wikipédia szerint a szlávok egy hét törzsből álló törzsszövetséget alkottak az Al-Dunánál...a törzsek nevei nincsenek felsorolva...(ott a köznép beszélt szlávul, az államszervező réteg pedig törökös nyelven, mely hasonlított...na de inkább le se írom, bocs)
Lehet, hogy a wikipédiában is "zagyvaságot" találsz? Hogy a hunok, a kazárok, a szarmaták és a szkíták a szlávok, és csak a szlávok elődei lennének? Nem ez a teljes igazság, meggyőződésem! Egyre több régészeti feltárás során vizsgálják a talált csontokat génállomány azonosítása céljából is, és ezek egy sokkal összetettebb népességről árulkodnak, melyek közt valóban ott voltak a szláv népek is.
A fenti linkben a morva népnév latinul "marah". Említettem már korábban a "genetikát": saját apai Y-DNS állományom megvizsgáltatása révén, és a világ Y-DNS adatbázisának elemzése közben jöttek ki ilyen genetikai "rokonságaim": Mazak nevű morva emberrel, Maharaj nevű indiai brahminnal, MacOr nevű skóttal, de a lengyel mazori törzshöz kapcsolható népcsoportból és mordvin is van stb., miközben én ízig-vérig "magyar" vagyok apai ágon (R1a1a1-en belül Z280+ SNP, a genetikai adatok alapján). Természetesen ezek a genetikai kapcsolatok nem az előző ötszáz évre nyúlnak vissza, hanem ennél jóval korábbra, 1000-1500-2000 évre, pont arra az időszakra, ahol híján vagyunk leírt történelmi adatoknak, a magyarok történelmét tekintve. De már kissé eltértem a kérdés témájától, elnézést.
ykromoszómában otthon vagyok, azt nem értettem hogy hol vizsgáltattad meg magad, és mért beszéltél úgy mintha ismerném az életrajzodat
egyébként még mindig összefüggéstelen szövegeket írsz, nem írod le a gondolati menetet ami a fejedben van, ezt így nem tudom értelmezni, a wikiforrások jók
egy zöld kéz
Igazad van, sajnos túlzottan rövidítek "a helyszűke" miatt, nem akarom bő lére ereszteni (nem az első kérdésed válasza).
A vizsgálat az ftdna laborban történt, akkreditált (az amerikai bíróságokra apasági perekben ő adja a perdöntő vizsgálati eredményt), honlapja is van (www.ftdna.com). Magyar koordinátor: jafetie@gmail.com. A honlapon találod a magyar projektet is.
De az első kérdésedtől kissé eltértünk...
A szlávokról ugyanígy vannak eredmények. Ha kíváncsi vagy többre is, e-mailben, nem ország-világ szeme láttára szívesen beszélgetek róla. Örülnék, ha érdekelne.
A könyvem a témáról idén megjelenik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!