A hunok ateisták voltak?
Figyelt kérdés
2009. okt. 22. 23:52
1/9 anonim válasza:
Dehogyis, tisztességes, istenfélő pogányok.
2/9 A kérdező kommentje:
Szóval a szokásos áldozatot mutatunk be a köveknek? Azt hittem valami izgalmasabb.:D
2009. okt. 23. 00:27
3/9 anonim válasza:
Hát izgalom volt benne, csak a pikáns részleteket nem kötik mindenkinek az orrára. De csak gondolatébresztőnek: szerinted miért nevezték Attilát Isten Ostorának? :P :P
4/9 A kérdező kommentje:
Jogos:D
De mindig azt hittem a rómaiak nevezték őt el így, akik tényleg hittek Istenben.
2009. okt. 23. 00:40
5/9 anonim válasza:
Szerintem a nyugat-európaiak nevezték őt így. Isten vele sujtott le rájok.
Amugy azt hiszem, sámánisták voltak.
6/9 anonim válasza:
Tengristák voltak. Innen is ered az Is-TEN szavunk
7/9 anonim válasza:
Több istenbe is hittek, és nagyon érdekes a mitológiájuk. Például úgy tartották, hogy Attila addig vezette a hunokat sikerrel, amíg birtokolta a Hadak Urának kardját, amit az a földre dobott, hogy egy pásztorfiú megtalálja, és elvigye Attilának. A hunok vezére ugyanis egy szakrális pozíció volt, és ő volt egyszersmind a főpapja is a vallásnak.
A Hadak Ura, a főisten egyébként igen menő, egy hatalmas kétfejű sárkány húzza a szekerét, és gyakran dühös... :)
8/9 anonim válasza:
A hunok, ugyanúgy ahogy a legtöbb ázsiai nomád nép egyistenhitűek voltak. Az egy dolog, hogy esetleg több istenséget is számon tartottak, de egyetlen egyet a mindenek urának, hadak urának, tehát az összes többi felett állónak tartottak (ez kb. olyan mint a kereszténységben Isten és az angyalok). Azon kívül jó részük már az 5. században felvette a keresztény hitet és vallást, de nem a nyugati judeo-kereszténységben hittek, hanem a kereszténységet ötvözték saját nomád egyistenhitükkel (megint csak mellesleg ez valamivel közelebb állt a valódi jézusi tanokhoz, mint a nyugati világ zsidó-kereszténysége).
9/9 anonim válasza:
14:02 Jó volt ezt olvasni. Én is ilyesmit gondolok róluk.Igazi, hitük volt, nemcsak afféle rájuk kényszerített, hanem szinte együtt éltek a lelki Universum tagjaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!