Régen tényleg nevet adtak az emberek a kardjuknak? És ha igen, akkor honnan (és mikorról) ered ez a szokás?
Figyelt kérdés
2009. okt. 14. 17:11
1/8 anonim válasza:
én ugy tudom hogy a szamurájok nevezték el a kardjukat, és tisztelték! Ha jól tudom sürün használták a neveknél a -maru végzödést.
2/8 anonim válasza:
Én az európai lovagkultúrával foglalkozom egy ideje, és még nem hallottam róla, hogy elnevezték volna - de attól még lehetett.
3/8 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam, hogy az európai lovagok is elnevezték a kardjukat. De lehet, hogy rossz helyről informálódtam.
Ezért kérdezem :)
2009. okt. 14. 20:32
4/8 anonim válasza:
Hát igen, a kardok elnevezése az egy romantikus fikció, vagy elszigetelt esetekben....Belegondolsz, a régebbi korok egyáltalán nem voltak olyan romantikusak meg szépek, ahogyan leadják a filmekben meg a könyveken keresztül lejön. Tk. mi volt a kard? Egy gyilkolófegyver, szerintem örültek ha nem kellett ránézniük sem, nem hogy még becézgették volna. Persze biztos voltak ilyenek is, de szerintem nagyrészt tényleg szépirodalmi fikció.
5/8 anonim válasza:
a szamurájok elnevezték a kardjukat, bushido is létezett. Persze ezeket béke idöben "találták ki".
6/8 anonim válasza:
7/8 anonim válasza:
Igen, egyesek elnevezték a kardjukat, ahogy egyesek el szokták manapság is nevezni a farkukat. A kard mint olyan, fallikus szimbólum, ma a puskájukat nevezik el egyesek. No meg a farkukat.
8/8 anonim válasza:
Hát amint megjön a tantóm énis elfogom nevezni a kis drágát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!