Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit tudtok a keleti angolokról?

Mit tudtok a keleti angolokról?

Figyelt kérdés
2009. okt. 13. 19:01
 1/8 Zümy ***** válasza:

Észak-Amerikát a 17.században újabb gyarmatosítók

-ANGOLOK,svédek,hollandok,franciák,írek vették birtokukba.A keleti partvidéken 13 gyarmatot angol függőségben létrehoztak.Az angolok kiűzték az őslakó indiánokat és elkezdték az európiai kultúrát terjeszteni.

Északon farmerek telepedtek le (családi vállalkozás,manufaktúra)

Délen a telepesek ültetvényes rendszert alakítottak ki. Az ültetvényeket rabszolgamunkával műveltették meg.A földeken dohányt,rizst,gyapotot,indigót és kakaót termesztettek(monokultúra)

A 18.század végére kialakultak a belső amerikai piac kezdetei.Ez a gyarmatoknak több hátránnyal járt.Függőség alakult ki a gyarmatok és anyaország(Anglia)között:

-vámok,adók és vallási eltérések miatt.

A gyarmatok szövetségre léptek és ennek eredményeképpen új államformát ún.föderális államot hoztak létre(Benjamin Franklin).

-1773-bostoni teadélután(megkezdődik a háború)

1774-ben Philadelphiában a gyarmatok küldöttei összeültek és az 1.Kontinentális Kongresszuson kimondták,hogy ezentúl bojkottálni fogják az összes angol áru Amerikába szállítását.

1775-ben kitört az amerikai függetlenségi háború(parancsnoka George Washington)

1776.jún.4-én Thomas Jefferson által kiadták a függetlenségi nyilatkozatot.Létrejön am Amerikai Egyesült Államok(közös zászló).George W. vezetésével a gyarmati hadsereg győz,Anglia 1783-ban elismeri az Egyesült Államok függetlenségét.1787-ben megszületik az USA Alkotmánya.

Remélem tudtam valamit segíteni és bocsi a helyesírási hibáért:)

2009. okt. 13. 19:37
 2/8 A kérdező kommentje:

És ehhez a keleti angoloknak mi köze van?

Ők az Al-Dunánál éltek a XI. században.

2009. okt. 13. 20:05
 3/8 anonim ***** válasza:
2009. okt. 13. 23:17
 4/8 Zümy ***** válasza:

Rosszul fogalmaztad meg a kérdést.

"Észak-Amerikát a 17.században újabb gyarmatosítók

-ANGOLOK..."

A keleti angolok azok (ezekszerint is) akik Észak-Amerika keleti részén gyarmatosítóként letelepedtek.

Én is meg történelem tanárom is keleti angoloknak nevezi őket.Meg uyge a tankönyv.

2009. okt. 14. 06:34
 5/8 Zümy ***** válasza:

És 1607-ben volt az első angol gyarmat létrehozása a keleti partvidéken.

Észak-Amerika keleti partvidékén tizenhárom egymással részben határos, de igazgatásában különálló angol gyarmat jött létre a XVIII. századig.

Azt hittem erről kérdezel bocs.Megpróbálom akkor megkeresni a rendes választ.

2009. okt. 14. 06:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Én erről nem hallottam, de én úgy tanultam, és a szakirodalomban is úgy szerepel, hogy az 1066-ban Hódító Vilmos elől keletre menekült és az Al-Dunánál letelepült angolszász lovagokat nevezték keleti angoloknak.

Lehet a gyarmatosítókat is, de én nem rájuk vagyok kíváncsi, úgyhogy kérlek, őket mellőzzétek!

2009. okt. 14. 11:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Annyit tudok csak, hogy az elmenekült lovagoknak a bizánci császár adott területet, és hogy a Magyar királytól kértek papokat, mert nem akarták a bizánci kereszténységet felvenni.
2009. okt. 15. 11:52
 8/8 anonim válasza:
Az angolok hideg vérűek. :)
2010. aug. 12. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!