Mit jelenthet a foglalkozásra utaló " fm. Nysz. "rövidítés anyakönyvi kivonatban?
Figyelt kérdés
2013. márc. 1. 19:51
1/6 anonim válasza:
Közvetlenül egymás után van a két rövidítés?
Önmagában az első a földműves rövidítése volt régen, a másikat nem tudom. A ma használatos nyugtaszám vagy nyomtatványszám régi anyakönyvi kivonatokban nem valószínű...
2/6 anonim válasza:
Az Nysz. lehet esetleg nyilvántartási szám vagy nyilvántartás szerint. Ha részletesebben leírod, hogy milyen kontextusban fordult elő, talán tudunk segíteni.
3/6 A kérdező kommentje:
Nincs kontextus :) Ugye ez ilyen 5 soros formátum.
Név: Gipsz Jakab
fm. nysz.
r. kath.
szül: 1884. jul. 16.
lakh.: Orosháza
Onnan gondolom h. foglalkozás, mert a többi bejegyzésnél a név alatt béres, gazd. cseléd, stb szavak állnak.
2013. márc. 2. 14:53
4/6 anonim válasza:
Akkor valószínűleg a "nyilvántartás szerint" lehet. Jobb ötletem nincs. Gondolom, vezettek valami nyilvántartásfélét a földművesekről, háztartásbelikről (htb.) és egyebekről.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod :)
Máskor tessék időben lefeküdni :)
2013. márc. 4. 20:38
6/6 anonim válasza:
Igenis, mama. :D
De én mindig időben fekszem le, mint most is. ;)
És szívesen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!