Tényleg történtek olyasmik, amikor még rabszolgaság volt az USA-ban, mint amik a Django-ban voltak?
Oké, tudom, hogy egy film.
Ráadásul Tarantino-film.
De nem tudom, mit higgyek. Őszintén szólva el tudom képzelni, hogy voltak unatkozó gazdag elmebetegek, akik négereket verettek halálra egymással (ha jobban belegondolok, ilyen téren a gladiátorharcok óta nem sokat fejlődtünk, szemlátomást ma is van igény rá). De megtörténhettek ilyenek? Szerintetek mennyire hiteles a kép, amit fest?
A filmet nem láttam, és hát Tarantino most éppen az írjuk át a történelmet korszakában van. De törvényesen nem ölhették meg a rabszolgákat a gazdáik, de fegyelmezni fegyelmezhették. Itt egy kép a wikipédiáról:
Állítólag kirúgták a felügyelőt aki ezt csinálta.
Persze a törvényt nyilván értelmezni is kellett és a bíróságokon fehérek ültek, valószínűleg nem kellett túl sok bizonyíték ha a gazda azt mondta hogy rátámadt a nigga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!