Jogszabályba ütközik, hogyha egy főiskolai/egyetemi hallgatótól a személyes életviteléről kérdeznek egy kötelező feladat keretén belül?
Az biztos, hogy van ösztönző hatása és egy elég jó példát mutat a vállalkozások sikeréről.
Én mindig azt szoktam mondani, hogy milyen bizonyítványt állít ki az egyetem informatikai karáról, az hogy MINDEN szeptemberben, úgy a 3. héttől tud valamilyen oktatás menni, mert a számítógépes kabinet nem működik.
"nem tudom ennek mi köze van a vállalkozás és szervezetpszichológiához" -- akkor gondolkozz, és talán rájössz.
Nem, nem vagy köteles rá válaszolni, mint ahogy a főiskolára/egyetemre sem vagy köteles járni.
Tudod, vannak olyan feladatok, gyakorlatok, ismeretek, amiket legjobban úgy sajátíthatunk el, úgy érthetünk meg, ha saját magunkat elemezzük adott szempontok szerint.
"Nem, nem vagy köteles rá válaszolni, mint ahogy a főiskolára/egyetemre sem vagy köteles járni.
Tudod, vannak olyan feladatok, gyakorlatok, ismeretek, amiket legjobban úgy sajátíthatunk el, úgy érthetünk meg, ha saját magunkat elemezzük adott szempontok szerint."
Már elnézést, de a szociális magatartásomnak, és a tanulási magatartásomnak nincs köze a vállalkozás és szervezetpszichológiához, ahogy annak sem, hogy annak a cégnek az alkalmazottai, ahol a gyakorlatomat teljesítem, mit gondolnak melyik vállalkozói motiváció mennyire fontos.
Én nem azt mondtam, hogy ne legyen szakmai gyakorlat, de a szakmai gyakorlat szóljon szakmai kérdésekről, és ne arról, hogy én hogyan vezetem az életemet. Nekem nem az a problémám, hogy létezik egy ilyen tárgy hanem az, hogy a 3500 forintos csekkekre játszanak, és a bukásra. Az biztos, hogy nem kötelező főiskolára vagy egyetemre járni, de ha megengeded én szeretnék, viszont ami igazságtalan, az igazságtalan, ezt nem lehet relativizálni. Szívesen végiggondolok kérdéseket, de ha az fontosabb, hogy odaírtam e az esszék végére a karakterek számát, vagy a lap aljára az oldalszámot, mint a tartalom, akkor nincs értelme ennek a tárgynak!
De le is írom, mire gondolok konkrétan, ha egyáltalán még figyeli valaki ezt a topicot....
Mondjuk egy kérdés a portfólióhoz: Kérdezze meg bázisintézményének alkalmazottait, milyen motivációs tényezők befolyásolják őket a munkavégzésük intenzitásának megválasztásában, legyen mondjuk 10 ilyen tényező. Elemezze a válaszokat!
Fogalmazza meg, milyen területen helyezkedne el szívesen, miután elvégezte a főiskolát, és azt az utat, mely oda vezetheti Önt.
Két értelmes kérdés, aminek hasznát lehet venni a VALÓ ÉLETBEN,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!