Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Betegesen haragkerülő vagyok?

Betegesen haragkerülő vagyok?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudok haragudni, senkire, semmiért. Olyan esetekben, amikor más ember több évig/hónapig haragban lenne, én 15 perc után már nem érzek ilyesmit. Mindig én kezdem a békülést, még akkor is, ha egyáltalán nem vagyok hibás.

Ez a másik irányba is igaz, elképesztő módon lehangol, ha valaki megharagszik rám (nagyon ügyelek, hogy ne történjen ilyen, de véletlenek vannak és lesznek is).

Ez a dolog számít valamilyen betegségnek, ha igen annak mi a tudományosabb neve?

2012. dec. 19. 17:14
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia :)

Nem vagyok szakember, de más szakon tanultam egy kevés pszichológiát is. Olyan eset viszont nálunk sajnos nem volt a tananyagban, mint amiről írtál.

Olyan létezik, hogy valaki konfliktuskerülő típus; tehát valamilyen viselkedést / módszert alkalmaz (akár nem tudatosan is) annak érdekében, hogy ne kelljen konfrontálódnia senkivel.

Ezt csak azért írtam le, mert bár nem tudok konkrétan arról, hogy létezik egy ilyen "módszer" is, mint amiről te írtál, de mégis elképzelhetőnek tartom, hogy van valami összefüggés.

Az pedig, hogy nagyon lehangol, ha valaki megharagszik rád, lehet egyfajta túlérzékenység.

Szerintem keress fel egy pszichológust, és kérdezz tőle bátran. A neten is léteznek weboldalak, ahol ingyenesen lehet kérdezősködni.

Egy nem túl régi kérdésnél találsz konkrét címeket is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__3..

Az Orvostudakozó oldalán van Skype-os lehetőség is:

[link]

Nem ismerem őket, de nézd meg a feltételeket, és hogy szimpatikus-e valamelyik pszichomókus. :)

[Az előző kérdésben ajánlott Szabó Gábor Timur nekem is elég szimpatikusnak tűnik a kérdésekre adott válaszai alapján.]

És ha megtudsz valami konkrétumot, írd meg kommentben, légy szíves, mert érdekelne. :)

2012. dec. 20. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!