Miért haladja meg egyes férfiak értelmi képességét (vagy fizikai ügyességét) az, hogy egy cementes/gipszes/poros zsákból úgy vegyenek ki bármennyi anyagot, hogy az ne szóródjon szét minimum 1 méteres körzetben?
Drága Pallasz Athéné, sok szeretettel várom a videódat 1 órás betonozásodról miközben a cement legfeljebb 1 méteres körzetben szóródik szét. Sőt felajánlom, hogy a cementes zsákod 1 méteres környezetében feltakarítok.
Üdv, egy a lefogyatékosozottaid közül.
Kedves Wampa! Ha budapesti vagy , akkor szívesen várlak márciusban egy bemutatóra.
A kérdésem már napokkal ezelőtt megfogalmazódott bennem (sőt, hónapokkal) de csak ma szántam rá időt közzé tenni, mindezt pihenésképpen, azaz hasznosan tölteni a pihenő időmet.
Ugyanis az elmúlt legalább fél évben bizony betonoztam, vakoltam , kerítés lábazatot építettem stb. és biz' én tényleg nem szórom szét a cementet mert semmi különösebb ész nem kell ahhoz, hogy úgy adagolja az ember, hogy a zsák belső területén maradjon. (lásd nők mikor liszttel dolgoznak )
Ám! 2 alkalommal jött férfi a zsákjaim közelébe :) az egyikük begipszelni egy tenyérnyi likat a falon, másikuk valami minimális vakolást csinált és mindkettő jóval több anyagot szórt szét a zsák körül mint amennyit magához a munkához felhasznált. :)) És ez nem vicc vagy túlzás!
Statisztikailag tekintve az egyikük teljesen béna egy fazon volt , a másik viszont kimagaslóan ügyes mindenféle munkákban. Nos, hát ez szúrt nekem szemet, innen eredt a kérdés.
A feltakarítással nem volt gondom mert közben mosolyogtam.....
Aranyos, ahol 1 női és 2 férfi mintából messzemenő statisztikát készítettél:)
Szerintem is egyrészt a minta kis mérete, másrészt az eltérő motiváció, cél (gyorsaság/egyszerűség <> tiszta munka) befolyásolta a kísérlet kimenetelét. Egy próbát megérne, hogy a porolás előtt közlöd az "alannyal" hogy ő takarít/kis koszt szeretnél.
Jó ötlet, köszönöm! Látod ez férfi aggyal született és nekem eszembe sem jutott......
Ha valaha még munkást engedek az otthonomba akkor előre figyelmeztetem. :)
A kérdésfelvetés eleve gyenge lábakon áll, mert butaság összehasonlítani. A férfinak és a nőnek sokszor teljes mértékben különbözik bizonyos dolgokról a felfogása (ahogy Karinthy is írta :) Ami pl. fontos lehet egy férfinak, az lehet, hogy a nő világnézetéből 1:1-ben hiányzik és viszont. A takarítás tipikusan ilyen :) és én sem értem a piszok láttán azonnal teljes fegyverzetben harcba induló háziasszonyokat... hát nem ráérünk?
Bár erre is született már elmélet: a nőknek gyengébb az akaraterejük és amikor meglátják a piszkot, elgyengülnek és önkéntelenül nyúlnak a söprűért, míg a férfi megacélozza akaratát és bátran farkasszemet néz a piszokkal :)))
(az autóról: én meg úgy látom, hogy a nők óvatosabban és figyelmesebben vezetnek)
Az hogy valaki kiszór-e valamit vagy nem szór ki valamit az a személyiségtől függ trehány vagy precíz.
A nők többsége ilyen szempontból precízebbek, mert semmi kedve még feltakarítani is, maga után.
Pl ha a férjem idegen helyen dolgozott, vigyázott mindenre, ne kelljen maga után takarítani.A piszok! Bezzeg ha itthon bármit melót végez, én takaríthatok utána, mert olyan kupit hagy maga után!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!