Miért haladja meg egyes férfiak értelmi képességét (vagy fizikai ügyességét) az, hogy egy cementes/gipszes/poros zsákból úgy vegyenek ki bármennyi anyagot, hogy az ne szóródjon szét minimum 1 méteres körzetben?

Figyelt kérdés
Ennek oka a jobb-bal agyfélteke eltérő használatának férfiak és nők között keresendő?
2012. nov. 17. 13:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Drága Pallasz Athéné, sok szeretettel várom a videódat 1 órás betonozásodról miközben a cement legfeljebb 1 méteres körzetben szóródik szét. Sőt felajánlom, hogy a cementes zsákod 1 méteres környezetében feltakarítok.

Üdv, egy a lefogyatékosozottaid közül.

2012. nov. 17. 14:39
 12/16 A kérdező kommentje:

Kedves Wampa! Ha budapesti vagy , akkor szívesen várlak márciusban egy bemutatóra.

A kérdésem már napokkal ezelőtt megfogalmazódott bennem (sőt, hónapokkal) de csak ma szántam rá időt közzé tenni, mindezt pihenésképpen, azaz hasznosan tölteni a pihenő időmet.

Ugyanis az elmúlt legalább fél évben bizony betonoztam, vakoltam , kerítés lábazatot építettem stb. és biz' én tényleg nem szórom szét a cementet mert semmi különösebb ész nem kell ahhoz, hogy úgy adagolja az ember, hogy a zsák belső területén maradjon. (lásd nők mikor liszttel dolgoznak )

Ám! 2 alkalommal jött férfi a zsákjaim közelébe :) az egyikük begipszelni egy tenyérnyi likat a falon, másikuk valami minimális vakolást csinált és mindkettő jóval több anyagot szórt szét a zsák körül mint amennyit magához a munkához felhasznált. :)) És ez nem vicc vagy túlzás!

Statisztikailag tekintve az egyikük teljesen béna egy fazon volt , a másik viszont kimagaslóan ügyes mindenféle munkákban. Nos, hát ez szúrt nekem szemet, innen eredt a kérdés.

A feltakarítással nem volt gondom mert közben mosolyogtam.....

2012. nov. 17. 14:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Aranyos, ahol 1 női és 2 férfi mintából messzemenő statisztikát készítettél:)

Szerintem is egyrészt a minta kis mérete, másrészt az eltérő motiváció, cél (gyorsaság/egyszerűség <> tiszta munka) befolyásolta a kísérlet kimenetelét. Egy próbát megérne, hogy a porolás előtt közlöd az "alannyal" hogy ő takarít/kis koszt szeretnél.

2012. nov. 17. 15:11
 14/16 A kérdező kommentje:

Jó ötlet, köszönöm! Látod ez férfi aggyal született és nekem eszembe sem jutott......

Ha valaha még munkást engedek az otthonomba akkor előre figyelmeztetem. :)

2012. nov. 17. 15:53
 15/16 anonim ***** válasza:

A kérdésfelvetés eleve gyenge lábakon áll, mert butaság összehasonlítani. A férfinak és a nőnek sokszor teljes mértékben különbözik bizonyos dolgokról a felfogása (ahogy Karinthy is írta :) Ami pl. fontos lehet egy férfinak, az lehet, hogy a nő világnézetéből 1:1-ben hiányzik és viszont. A takarítás tipikusan ilyen :) és én sem értem a piszok láttán azonnal teljes fegyverzetben harcba induló háziasszonyokat... hát nem ráérünk?

Bár erre is született már elmélet: a nőknek gyengébb az akaraterejük és amikor meglátják a piszkot, elgyengülnek és önkéntelenül nyúlnak a söprűért, míg a férfi megacélozza akaratát és bátran farkasszemet néz a piszokkal :)))

(az autóról: én meg úgy látom, hogy a nők óvatosabban és figyelmesebben vezetnek)

2012. nov. 17. 17:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Az hogy valaki kiszór-e valamit vagy nem szór ki valamit az a személyiségtől függ trehány vagy precíz.

A nők többsége ilyen szempontból precízebbek, mert semmi kedve még feltakarítani is, maga után.

Pl ha a férjem idegen helyen dolgozott, vigyázott mindenre, ne kelljen maga után takarítani.A piszok! Bezzeg ha itthon bármit melót végez, én takaríthatok utána, mert olyan kupit hagy maga után!

2012. nov. 21. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!