Most akkor Európában tényleg túlnépesedés van, vagy nem?
Gondolkodjatok már önállóan, befolyásmentesen végre, kérlek titeket, emberek. :)
Az emberekkel szándékosan hitetik el, hogy bárhol is túlnépesedés lehetséges napjainkban.
Nézz rá egy térképre, főleg szemléletes egy műholdtérkép megfelelő, pl. google térkép.
Tudod, mekkora területe lakatlan a Föld szárazföldi területének, nem számítva a lakhatatlan területeket (pl.sivatagokat)? Nem néztem utána, de valahol 80-99% között mozog! Gondolkodjatok már önállóan, józan paraszti ésszel, emberek! ;-)
Egyébként meg létezik már rég -amúgy titkolt- technika az óceánok talajának benépesítésére, valamint számos ősi, földalatti várost tártak már fel régészek, ergo "lefele" is simán lehet építkezni. A panelben is el vagy zárva a természettől, ennyi erővel a felszín alatt is élhetsz, és időnként kimész sétálni, napozni.
A politika feletti hatalomnak érdeke, hogy pár száz milliónál több ember NE éljen a Földön, mert könnyebb ennyit kontroll alatt tartaniuk. Ezért hitetik el veletek, hogy bármikor is létezhet túlnépesedés.
A nagyvárosok azonban túlzsúfoltak.
Ne higgyétek, hogy szántónak, legelőnek a Föld száraz területéből 100-szor / 1000-szer annyi kell, mint amennyin tartózkodnak emberek!! Egy erdőben mégis mekkora volt anno a természetes állatpopuláció? Nagyon sűrű! Mégis bőven eltartotta az állatokat. (Az utóbbi évszázadokban sokban változott a helyzet, ezért nem napjainkra utalok: vegyszerezés, állatok, erdők kiírtása, stb.)
Kedves 4. hozzászóló!
Természetesen ha a Kossuth téren elfér 2 millió ember, akkor nincs a Földön túlnépesedés.
Azért ha a google föld alkalmazást nézd már meg, hogy Európában, Ázsiában, Afrikában Észak-Amerikában találsz-e olyan méregzöld területet, mint Braziliában! Azt is nagy buzgón égetik, hogy szántóföldet foglaljanak a marháknak.A világ elvesztette a földfelszínt borító, eredeti erdők 80%-át. Nem fogunk éhenhalni, csak megfulladni. Az olaj, szén, gáz készleteket, amik 1-2 milliárd év alatt keletkeztek, 200 év alatt feléljük.
Végtelen energia létezik (megújuló energiaforrások), azonban a hatalom gátolja, hogy elterjedjen ezek használata, és csak rendkívül korlátozott mértékben engedi.
Oka részben ürügy a népesség növekedésének megakadályozására, valamint az alattomos módon pár évszázada már módszeresen zajló népirtásra. (Mint említettem, a könnyebb kontroll miatt érdeke a hatalomnak a kevesebb lélekszám.)
Másik oka a pénz... az olaj az egyik legnagyobb biznisz.
Kedves 4. válaszoló, szerintem kicsit furcsán gondolkodsz.
Nem csak területi kérdés a túlnépesedés, persze hogy lenne elég hely még városoknak... Hanem erőforrás-kérdés! Gondolj bele, mennyi energiára, vízre, élelemre lenne szükség, ha az általad leírt helyek is mind tele lennének emberekkel.
Íme egy példa: Egy 50 nm-es lakásban is elfér mondjuk 100 ember állva, mégsem hiszem, hogy elegendő élettér lenne ennyi lakó számára...
Előzőnek: 4-es vagyok (és egyben a 6-os is)
Az 5-ösben is írták, amit te, és a 6-osban meg is válaszoltam. Illene figyelned, ha már részt veszel a vitában...
Teljesen érthető az igényed, bár hivatalosan többnyire átvágják az embert. :)
Nem látok e kérdésnél írtak között összeesk.elm-t, csak egyéni elképzelést. Az pedig nagyobb eséllyel van közelebb a valósághoz, mint a hivatalos. Bár ha pl. iskolai beszámolóhoz kell neked, akkor tudom, hogy muszáj a hivatalos verzió. Az iskolai oktatás is erősen manipulált, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!