A magyar nyelv most akkor milyen eredetű? Finnugor vagy török?
Hivatalosan az urali nyelvcsalád finnugor nyelvei közé tartozik.
DE !
Olvasni olyat is,hogy az altáji nyelvcsalád közé kellene soroni,ott lenne a helye. A török nyelvek között.
"Ha egy tudósunk elkezdené tanulmányozni úgy kívülről a New Yorki sötéten pimentált népet, és mivel azok angolul beszélnek, angolszász eredetűnek hirdetné ki a négereket, simán hülyének neveznék és nevetnének rajta"
A magyar NYELV eredetéről van szó, az pedig mai (eléggé megalapozott) tudásunk szerint finnugor.
Más a genetikai eredet: genetikai szempontból a környező (többnyire szláv, germán) népekhez állunk közel.
Kulturális gyökerekről: ebben hasonlítunk leginkább a mongol - török népekre, bár a finnugor elemek is megvannak.
Utolsó, csak az nem megy le nekem, ha azt írják: finugor nép vagyunk. Nem vagyunk. Törökök sem vagyunk. Pedig a török hatás a nyelvünkre sem a hódoltság idejéből való. Nyelvünket erős finugor és ugyanolyan erős török hatás érte valaha és ezek formálták a jellegét olyanra amilyen, de azttól még nem vagyunk azok.
Egyébként mi számít? Az íreket, walesieket a ma használ nyelvtől függetlenül keltáknak tartják embertani származásuk alapján. A bolgárokat, szerbeket, oroszokat a ma használt nyelvük szerint szlávoknak a poroszokat germánnak függetlenül az antropológiától.
10-es kifejtenéd kicsit részletesebben,hogy mi ez?
Ilyet se hallottam még ...
Kérdező 13-as kommentjére.
Hát David Icke hülyesége. Csak azért írtam ide, mert ilyen hülyeség is van. Rólunk. ☻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!