Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Azt álmodjuk, amit szeretnénk,...

Azt álmodjuk, amit szeretnénk, hogy valóra váljon?

Figyelt kérdés

Mármint pl. ha azt álmodom, hogy kapok egy labdát, akkor igazából egy labdára vágyom, csak még magamnak se vallottam be?

Vagy ez így hülyeség...? Vagy semmi köze nincs ehhez, csak a nappali gondolatokból táplálkoznak az álmok? Tudom, lebutított példa, de csak értitek:D

Főleg a pszichológiai szempontja érdekelne.

Köszönöm a hasznos és normális válaszokat :))

2012. aug. 23. 20:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy emlékekből tevődnek össze az álmok
2012. aug. 23. 20:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A vágyaidról is álmodhatsz és a félelmeidről is - de nem ez a lényeg. Az álom szerepe többnyire nem az, hogy te emlékezzél rá!

Az agy az álmodban rendezi el az eddigi feldolgozatlan élményeidet: ilyenkor dől el, hogy tartósan megjegyzi vagy kiszórja, ill. ezután már rendezetten tárolja tovább.

Magyarán az álmok többségének nincsen tanulsága (az igaz, hogy ezek után fel sem ébredsz).

Ha valami miatt érzelmekkel ébredsz fel (fontos, hogy mit álmodtál) - az is sokféle dologtól lehet.

Ne az álmod irányítson téged, csak figyelj oda rá. Ha mond valamit, azt elég nehéz kihámozni belőle.

2012. aug. 23. 21:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Én a barátnőmmel egészen jól elvagyok, szeretek vele lenni, de nem vagyok szerelmes. Ezt hiányolom! :( Álmomban olyan tipusú nővel voltam, nem szexuális értelemben, akire vágyom. De nem konkrét személy volt…
2012. szept. 4. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!