Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen könyvekből tudnék több...

Milyen könyvekből tudnék több információt szerezni?

Figyelt kérdés

Pszichológus szeretnék lenni. Az a gond, hogy még csak a gimi végét taposom :D Hallottam az Atkinson-féle Pszichológia c. könyvről, de még szeretnék ezenkívül utánanézni. A kérdésem végül is az, hogy milyen könyveket ajánlotok a pszichológiáról érdeklődő, abszolút kezdőknek? :) Ha lehet, ne olyat mondjatok, ami horribilisan sokba kerül :'D (Az Atkinson-féle könyvet is megpróbálom megszerezni olcsóbban...)

Köszönöm :)

ps. remélem jó kategóriába tettem :)

2012. jún. 27. 14:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem érdemes Csernussal kezdeni. Ahhoz, hogy tárgyilagosan, átfogóan lásd azt a tudományterületet, amit pszichológiának neveznek, a "bevezetés" kategóriára lenne szükséged. Ezek olyan könyvek, amelyek a tudományterület egészét, bevezető jelleggel tárgyalják. Atkinson is ilyen.

A bevezető kategóriának vannak olcsóbb és ingyenes műfajai is.

Atkinson helyett ebből tanultam:

[link]

(használtan talán 1000 ft)

Ebből tanultunk alkalmazott pszichológiát (egy nagyon méltánytalanul mellőzött könyv):

[link]

Alacsonyabb árfekvésben (kb. 700-1000 ft) ez is jó kezdetnek:

[link]

Ingyen rengeteg ppt-t elérhetsz az egyetemekről.

Ajánlok egy ingyenes pdf-fájlt, amiben az egyetemek első pszichológiai kurzusának a tananyaga szerepel:

[link]

Egy nagyon light-osabb formában:

[link]

Tehát abszolút kezdőknek ilyennel érdemes kezdeni. Amit Csernus meg a többi sztárolt ember csinál, az nem az, amivel először találkozol az egyetemen, sőt...

Amúgy érdemes lenne ezzel is megpróbálkoznod, hátha nem viszi el senki előled:

[link]

2012. jún. 29. 00:58
 12/12 A kérdező kommentje:
Pontosan ilyen válaszra volt szükségem, nagyon köszönöm! :)
2012. jún. 30. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!