Ki volt az elsö ember a történelemben, akinek már volt
neve?
Figyelt kérdés
2012. jún. 11. 00:54
1/9 anonim válasza:
És vajon ki volt az utolsó, akinek még nem volt neve?
2012. jún. 11. 01:13
2/9 anonim válasza:
Ekkora idióta kérdést is rég olvastam. :D
2012. jún. 11. 01:55
3/9 hollófernyiges válasza:
Ha a kérdés az, hogy ki az első ember akinek ismerjük a nevét, az egyik jelölt az egyiptomi Felsőbirodalom első királya Skorpió i.e. 3200-ból.
2012. jún. 11. 08:08
4/9 anonim válasza:
Szerintem a név az első szavakkal együtt létrejött. Az is lehet, hogy először nem is kötődött a konkrét személyhez, inkább a tevékenységéhez, és több embert is hívtak úgy. Valami olyasmi lehetett, mint főnök, vadász, stb. De nem tudhatjuk biztosan.
2012. jún. 11. 10:12
5/9 anonim válasza:
ÁDÁM volt az első a második pedig ÉVA..
2012. jún. 11. 11:05
6/9 anonim válasza:
Szerintem nem Homo sapiens volt az első, hanem valami majomféle. A kutyák és a delfinek is ismerik a név fogalmát. Azt nem tudom, hogy a kutyák egymást szólítják-e valamilyen néven, de azt tudják, hogy pl. a Bodri az az ő nevük, nem csupán egy hangsor, amire ha a gazdához mennek, jutalomfalatot vagy simogatást kapnak, hanem az őket jelöli. A delfinek pedig használnak bemutatkozó füttyöt. Ez három részből áll, az egyik a delfin anyjáé, tehát olyan, mint a vezetéknév. A másik az adott csapatra jellemző, tehát az "állampolgárságot" jelzi, a harmadik pedig teljesen egyedi.
2012. jún. 11. 13:42
7/9 A kérdező kommentje:
Igen, az a kérdés, hogy ki volt az elsö ember, akinek már ismerjük a nevét, amikor élt akkor is úgy hívták, és erröl írásos feljegyzés van.
2012. jún. 11. 14:47
8/9 anonim válasza:
A Kvázi Kr. előtt 1500-ban íródott írásos feljegyzés (Ótestamentum) szerint Ádám volt a neve az első embernek a Földön.
Az első civilizációk Mezopotámiában, i. e. 3500 körül keletkeztek, Sumér nyelven beszéltek.
Nimród király az első király a Földön (magyarok őskirálya), a biblia szerint Noé dédunokája.
I.e 10.századból származó cserépdarabon Dávid király neve olvasható.
Kivétel nélkül a vallásalapítók "csak" verbális hagyományt hagytak hátra, amit csak később írtak le.
Tehát nyugodt lélekkel elhihetjük a bibliának hogy az első ismert nevű embert a Földön Ádámnak hívták.
2012. jún. 14. 17:29
9/9 anonim válasza:
Szerintem azért jó eséllyel indul Gilgames Mezopotámiai király is, időszámításunk előtt 3000 körül élt, történetét jól kiszínezve meg is örökítették Gilgames-eposz néven. [link]
Attól, hogy a Biblia szerint Ádám volt az első ember (meg sokáig az egyetlen), még nem volt az. :P Nem akarok a vallási kérdésekbe belemenni, de ez marhaság, két egyedből nem lesz egy egész faj, mert, dobpergés, az evolúció szerint amelyik faj két egyedből áll, az nem sikeres, és nem marad fenn.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!