Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Tudtok olyan fórumot, ahol...

Tudtok olyan fórumot, ahol beazonosítanák, hogy mit találtunk?

Figyelt kérdés
persze fénykép alapján...valami nagyon régi dolog
2012. ápr. 27. 22:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A kép alapján egy csiszolt nyéllyukas balta, ami a neolitikumra (Kr.e. 7000 - Kr.e. 5000) keltezhető. Pontosabb lelőhely esetén lehetne tudni melyik kultúrához tartozott.

Viszont mivel ez egy régészeti korú tárgy, így a Magyar állam tulajdonát képezi, ezért ajánlatos bevinni a legközelebbi múezeumba. Valamennyi megtalálói jutalmat is kaphatsz érte, a tárgy értékétől függően. Emellett pedig ásatást is végezhetnek a lelőhelyen.

2012. máj. 1. 17:32
 12/15 A kérdező kommentje:
pontos lelőhely Somogy....eszem ágába sincs bevinni,hogy elsüllyesszék egy alagsorban....
2012. máj. 1. 21:35
 13/15 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló nem fogalmazott elég világosan. Ez a magyar állom tulajdonát képezi. Ha nem viszed be, az lopás. Büntetendő. Ha nyilvános fórumon jelented ki, akkor az felhasználható bizonyítékot jelent ellened. Inkább vidd be, aztán lehet, hogy régészeti feltárás lesz belőle.
2012. máj. 2. 16:15
 14/15 anonim ***** válasza:
32%

Kedves törvénytisztelő polgárok! Igen, az állam tulajdonát képezi, és mint tudjuk az állam a legjobb gazda.

Régen a hobbim volt a régészkedés. Nagy gyűjteményt bogarásztam össze római kori pénzekből obszidián eszközökből, kőbaltákból. Amikor meghozták a törvényt, miszerint kivenni sem szabad a földből semmi régiséget, ami a tulajdonunkban van azt azonnal be kell szolgáltatni, én is így tettem. Még csak egy jegyzéket sem kaptam róla. Köszönetet se. A múzeumban sose láttam viszont. (Aranypénzek is voltak.) Amikor rákérdeztem, nem is emlékeztek rá. Hát - ennyit erről.

2012. máj. 2. 17:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Ellenben ha megtalálják nálad, te fizetsz és állsz bíróság elé. Az jobb? Mert akkor nyugodtan.

A hazai törvény nem épp a legjobb, de büntetni szeret.

2012. máj. 2. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!