Ma Magyarországon, egy dolgozó embernek hány másikat kell eltartania?
Lol, 10millióan vagyunk :) Még.
És kb 3,8millióan dolgozunk, tehát kb +2 embert tart el 1 ember. Azt lehet mondani, hogy 1 gyereket és egy nyugdíjast.
10-ből 3,5 dolgozik.
ebből 1 közalkalmazott, köztisztviselő
1,3 minimálbéres.
10 millióból, 2 millió dolgozik,nem több.. akkor 5 embert eltart, nem? +/- , viszont a kisebbséget nem lehet számon tartani, hogy hányan vannak, igy egy emberre kb, 6-7 eltartott simán jut,de, mivel a rendörök és egyéb adó-ból élöket is beleszámoljuk, akkor, egy emberre már lassan 8 fő jut.
De ha a környezetem nézem csupán, akkor a kb: 40 főböl 4-en dolgoznak. a többi ingyen élö,munkanélküli,stb..
tehát nagyon rossz az arány..)
Nem tudom, a többiek itt mit számolgatnak, azt viszont tudom, hogy az én 2 gyerekemet ÉN és a FÉRJEM tartja el, senki más!!!
A nyugdíjas apámat és a nyugdíjas anyámat sem MÁSOK tartják el, hanem ők saját magukat tartják el a saját jogukon szerzett nyugdíjukon, amiért 40 évig dolgoztak és becsülettel fizették 40 évig a járulékot...
Abban is biztos vagyok, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc és Gesztesi Károly népes számú gyerekeit sem ÉN tartom el, hanem a tisztelt szüleik, akiknek van saját jövedelmük!
Nem azon kellene agyalni, hogy "ki kit tart el", hanem mindenkinek becsülettel adóznia kellene és nem kibújnia millióféle ürüggyel az adózás és járulékok fizetése alól!
Bocsánat, de az előző hozzászólásra reagálnék:
Túlságosan lekonkretizáltad a dolgot! Ha te, és a férjed termelőmunkát végeztek (tehát nem adóból élők vagytok, mint ahogy előtted is írták: köztisztviselő, közalkalmazott), akkor ténylegesen ti tartjátok el a gyerekeiteket. Ne azt nézd, hogy a te, meg a férjed fizetése megy rá, hanem, hogy az a fizetés honnan van...
Sajnos a helyzet a szüleiddel sokkal egyértelműbb, mert hiába dolgoztak 40 évet, és hiába kapják saját jogon a nyugdíjat, akkor ők tartották el a nyugdíjasokat, most őket tartják el... Az alapkérdés pedig az volt, hogy MOST mi van. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc fizetésére meg ne térjünk ki - szintén az először említett okok miatt, Ők aztán tényleg nem termelnek semmit, csak szennyet, meg gennyet, meg olyan szituációt, hogy ilyen kérdések merülnek fel az emberekben... Bocsi mindenkitől, ha valaki lelkivilágába gázoltam!
Harmadiknak:
A nyugdíjas (már a tisztességesebb) egy életen át fizette a járulékot, amiből másokat tartott el. Akkor őt most ki is tartja el? Szerintem saját magát!!!
Utolsónak: nem az volt a kérdés, hogy a nyugdíjas megtermelte-e már az eltartását. Valószínűleg megtermelte.
De ezt az állam elhasználta már akkor!!!
MOST a nyugdíjast a mostani dolgozók tartják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!