Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi lett a görög istenekkel?...

Mi lett a görög istenekkel? Vagyis mért nem hisznek már bennük?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 14. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert átvették a kereszténysèget és felmásztak a z Olymposra.
2012. ápr. 14. 19:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Azért vannak olyanok, akik ma is hisznek bennük. De a mitológiát népköltészetnek tartják.
2012. ápr. 14. 19:30
 3/6 anonim ***** válasza:
18%
Az ókorban feltehetőleg idegen civilizációk látogattak a Földre, és őket a mi bolygónk népe "istenek" nek tartotta. Az "ég"-ből jöttek, és nagyobb technikai tudásuk varázslatos volt, és csodákra is képesek voltak, talán ezért. De aztán az "istenek" elmentek, és viselt dolgaik legendákká változtak. (Saját vélemény, de azért valószínű.)
2012. ápr. 14. 22:04
 4/6 anonim ***** válasza:
89%

Ugyan az, mint az egyiptomiakkal és a rómaiakkal és a keltákkal és az összes többi politeista vallással, eltörölte őket az agresszíven terjeszkedő kereszténység.

Ezeket a vallásokat manapság próbálják páran feléleszteni, ez a neo-paganism vagy magyarul újpogányság.

2012. ápr. 15. 12:18
 5/6 anonim válasza:
Hát 1 nem vagyok görög 2 én a tudományban hiszek. Tisztelem mások véleményét de nekem meg ez a véleményem. De mint görög mítoszokat nagyon szeretem és a görögöket is. A titánok bosszúja című film elég bosszantó volt mivel felrúgták az isteni kapcsolatokat.
2012. ápr. 15. 16:17
 6/6 anonim ***** válasza:
92%

"eltörölte őket az agresszíven terjeszkedő kereszténység."

Nem igazán ez a magyarázat szerintem. A görög istenekben sokan már Szókratész idejében sem igazán hittek, legfeljebb a formalitást megtartották, meg hát nem volt "ildomos" erről nyilvánosan beszélni. Nem véletlenül alakult ki az ókorban először a görögöknél a filozófia világmagyarázatként a mitológia helyett/mellett. A kereszténység meg csak az i.sz-i 4. században terjedt el.

2012. ápr. 17. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!