Van 1 elég nagy problémám és szerintem sokak problémája. Nem tudom rávenni magam a tanulásra. Tippek? (több lent)
Az első lépés, hogy eldöntöd, akarsz-e tanulni, vagy nem. Ha úgy döntesz, hogy tanulsz, akkor felejtsd el az ilyen szöveget, hogy te gyakorlatias ember vagy, meg hogy nem lesz szükséged erre az életben, hiszen a döntésed az, hogy tanulni fogsz, lényegtelen, hogy mik az ellenérvek.
Lehetséges, hogy te is olyan típusú ember vagy, akinek nehezen áll rá az agya valamire. Ezért a napi 2-3 óra tanulás helyett ajánlom, hogy merülj bele az anyagba, esetleg vedd át először a legkönnyebb részeket (vagy legnehezebb részeket - ahogy érzed). Amikor csak lehet, tanulj, és csak akkor jutalmazd magad netezéssel pl, ha már érzed, hogy teljesen elfáradt az agyad.
Én nemrég találtam ezt, elég össze-visszaság, de hátha találsz benne valami hasznosat.
tegnap 20:24
Értem, és azért tanulsz szakácsnak, hogy finomakat főzz a családnak, vagy ebből szeretnél első közelítésben megélni?
Keresd a dolgok hasznát, még ha nehéz, akkor is. Mondjuk az árrés számítás akkor kell, ha saját konyhád lesz és el kell döntened, hogy mennyiért adod el a főztjeidet. A munkatörvények pedig nagyon is kellenek, mert ha a munkáltató megérzi, hogy te nem tudod a törvényt, akkor át fog vágni téged, vagy kevesebbet fizet vagy ok nélkül kirúg vagy bármi. Ne a kifogást keresd, hanem az érveket.
Meg lehet, hogy ma még nem sejted, de a jövőben hasznát fogod venni a tanultaknak. Például ha gépészetet tanulsz, de végül elmész cukrásznak, akkor is hasznát veszed majd a tanultaknak, ha mondjuk gyártatnod kell egy alkatrészt a tészta gyúró géphez (ez csak egy példa, sok minden lehetséges)
Én a földrajzzal meg a törivel vagyok így, hogy nem érdekel. De bemesélem magamnak, hogy juj de érdekes ez az ősmasszívum, meg de érdekes ez a röghegység, stb. A töri tanulásnál meg azt találtam ki, hogy azzal, hogy megtanulom az évszámokat, kibővítem a memóriámat hogy több dolgot bírjak majd megjegyezni az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!