Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ti szerettek filozofálni vagy...

Ti szerettek filozofálni vagy elgondolkodni az élet dolgain?

Figyelt kérdés
Mint hobbi gondoltam. Napi 4 òràt utazom és folyton elgolkodom dolgkokon. Sajàt töténeteket szövök a valòsàg alapjân hogy rájőjek a válaszra. Ez beteges? 17/L

2012. ápr. 13. 17:10
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

"Ti szerettek filozofálni vagy elgondolkodni az élet dolgain?"

Igen.

"Napi 4 òràt utazom és folyton elgolkodom dolgkokon. Sajàt töténeteket szövök a valòsàg alapjân hogy rájőjek a válaszra. Ez beteges? "

Nem beteges, minden értelmes ember csinálja ezt.

Gondolkodj továbbra is, olvass sokat, művelődj, nagyon jó dolog az. És ne válj birkává, azaz kerüld el az olyan hülyeségeket, mint a zeitgeist.

2012. ápr. 15. 20:17
 22/42 anonim ***** válasza:
60%

Kedves utolsó...

Sajnos úgy látom kicsit el vagy tévedve...

"Olvass sokat..."

Mit is?

"Művelődj..."

Miből is?

A Zeitgeist pedig nem arra szólít fel, hogy lázadjál. Egy békés megoldást kínál a jelenlegi elnyomó és kizsákmányoló társadalom megdöntésére. Vagy nem is nézted, vagy teljesen félreértelmezted. A zeitgeist csak az irányt mutatja, nem aszerint kell alakítani a dolgot, hanem nekünk embereknek közösen kell kitalálnunk, hogy is legyen... Ez nem valamilyen "izmus". Hanem a technológiát részesíti előnyben, mert az a jövőnk. Nem a politika vagy a vallások (nem támadni akarom a vallást). A technológia jelen pillanatban is a birtokunkban van, csak kevesek kezében és azok is inkább fegyvert állítanak elő a segítségével. Én nem akarlak meggyőzni az igazamról. Sajnos én már ebben a folyamatosan romló világban fogom leélni az életem. De azt szeretném hogy utódaim ne legyenek bérrabszolgák, ne függjenek nagyvállalatoktól. Ne hajtsák ki a belüket, hogy ne haljanak éhen...

Az mind szép és jó hogy olvasunk, művelődünk, de ha a megszerzett tudást nem használjuk semmire akkor mi értelme? Vagy szerinted jó ez a rendszer úgy ahogy van? Mert ha azt mondod hogy igen, akkor valamelyik ingyenélő politikus piciny fiacskája, esetlek egy banktulajdonos vagy nagyvállalat tulajdonos emberke gyereke, netán egy alvilági bünszervezet leendő örököse vagy. Mert a felsoroltakon kívül más nem igen jár jól...

Ha a zeitgeist hülyeség, akkor várnám mi a te javaslatod, hogy rendbejöjjön minden...

Jah bocs... Neked jó ahogy most van...

2012. ápr. 15. 22:53
 23/42 anonim ***** válasza:
javítás: *esetleg
2012. ápr. 15. 22:56
 24/42 anonim ***** válasza:

22:53

"A Zeitgeist pedig nem arra szólít fel, hogy lázadjál. Egy békés megoldást kínál a jelenlegi elnyomó és kizsákmányoló társadalom megdöntésére."

A Zeitgeist semmiféle megoldást nem kínál semmiféle problémára. A Zeitgeist egy üzleti vállalkozás, a készítői meggazdagodásának "problémáját" "oldja meg" olyan módon, hogy a filmet pénzért is árulták, és a lemezenként 2-3 dolláros árral számolva is szép summát söpörtek be tekintettel a magas példányszámra.

"Ez nem valamilyen "izmus"."

Ha egészen minimálisan ismernéd a politikai eszmék történetét, akkor tudnád, hogy a Zeitgeist által "újdonságként" tálalt eszme a 19. század elején volt divatos. Úgy hívják, hogy utópista szocializmus. Jeles képviselői: Fourier, Saint-Simon stb.

"Én nem akarlak meggyőzni az igazamról."

Érvek és alapműveltség hiányában nehéz is lenne... tudod, a meggyőzéshez érvek is kellenek, nem elég bizonygatni, hogy jujdemennyire jó dolog valami.

"Ha a zeitgeist hülyeség, akkor várnám mi a te javaslatod, hogy rendbejöjjön minden..."

Egy olyan javaslat sem létezik, aminek hatására "rendbejön minden". Ennek belátásához még műveltség sem kell, csak józan ész és három perc gondolkodás. Vagy a zeitgeist-szektának három perc is sok?

2012. ápr. 15. 23:44
 25/42 anonim ***** válasza:
Visszaolvasva a válaszokat, még valami az eszembe jutott: a villanykörte összeesküvés egy hatalmas baromság, nehogy komolyan vedd, kérdező.
2012. ápr. 16. 02:13
 26/42 anonim ***** válasza:

Soha egyetlen társadalmi rendszer sem működött. Vagy legalábbis nem volt olyan, ami mindenkinek megfelelt volna. Mindig is volt győztesek és vesztesek.

Gondoljatok bele, hogy ti milyen olcsón vehettek ruhát, cipőt Kínából, ahol az emberek szinte rabszolgaként dolgoznak a gyárban, szinte már éhbérért. Közel ingyen van a munkaerő! De ugyanakkor mi is a banktulajdonosok rabszolgái vagyunk. Mi vagyunk azok, akiknek ha van 10 millió adósságuk, akkor éveken át fizetik a több tízezres havi részletet azért, hogy 5 év múlva már 15 millió adósságunk legyen. Meg minimálbérért kell dolgozniuk diplomás embereknek. Mi vesszük a 400 ft feletti üzemanyagot hogy pl a shell percenként dollármilliókat keressen.

Nézzetek szét és láthatjátok, hogy az ember módszeresen pusztítja el önmagát. A nagyvállalatokat semmi sem akadályozza meg abban, hogy a környezetünket pusztítsák, szennyezzék. Hiszen nem ők isszák meg a levét, hanem a szegények, a gyengék.

Ezen alapszik a kapitalizmus. A nagy hal megeszi a kis halat. Akinél a pénz, annál a hatalom. Ha a ti jogaitokat semmibe venné egy nagyvállalat, hogy lépnétek fel ellene? Megveszik a legjobb ügyvédeket, lefizetik a bírót. Ugyanez érvényes az államra is. Meg látjátok, hogy a magyar kisgazdák, vállalkozók nem tudnak versenyezni a külföldi óriáscégekkel.

Amúgy megjegyzem, hogy a politika sem olyan, amilyennek látszik. Nekünk ugye annyit árul el a média, hogy a parlamentben folyik a cirkusz és a sikkasztás, meg hogy a politikusok mint tolvajok és csak henyélnek a parlamentben. Ez jön le, nem? Az igazság az, hogy a magyar kormányzat próbál tenni valamit az állam érdekében, de nem tud, mert az egész országot kézben tartja egy-két milliárdos üzletember. Az ország ugyanúgy adósság csapdában van, mint az átlagemberek: fizetjük fizetjük az adósságot, de évről évre egyre csak több gyűlik fel. Nem a politikusok tékozlása miatt, hanem az iszonyú magas kamatok miatt! Nem számít semmit, hogy Magyarországról, az USA-ról vagy egy pénzes üzletemberről van-e szó. Akinél több pénz van, az uralja a kisebbeket. Pl Obama is azt csinálja, amit a vállalatok diktálnak neki.

Mit tudunk tenni ez ellen? Nos, fogalmam sincs, hogyan tudnám megváltani a világot. Szerintem nektek sincs olyan ötletetek, ami működne a gyakorlatban. Egyet tehetünk: minél magasabbra küzdjük magunkat a ranglétrán, hogy minél inkább a győztesek közé kerüljünk.

2012. ápr. 16. 14:55
 27/42 anonim ***** válasza:

14:55

"Vagy legalábbis nem volt olyan, ami mindenkinek megfelelt volna. Mindig is volt győztesek és vesztesek."

Ez így van.

"De ugyanakkor mi is a banktulajdonosok rabszolgái vagyunk."

Szerintem a magad nevében beszélj. Nem mindenki vett fel frankhitelt.

"Nézzetek szét és láthatjátok, hogy az ember módszeresen pusztítja el önmagát."

Ma 7 milliárd ember él a Földön, 1950-ben 2,5 milliárd volt, 1500-ban 500 millió, a jégkorszak végén pár százezer. Nem úgy tűnik, hogy az emberiség pusztul.

"A nagyvállalatokat semmi sem akadályozza meg abban, hogy a környezetünket pusztítsák"

Egyre kevésbé pusztítják, mivel környezetvédelmi szabályozás van, aminek a fejlődése az elmúlt 40 évben gyorsult fel. Képtelenségeket beszélsz.

"Egyet tehetünk: minél magasabbra küzdjük magunkat a ranglétrán, hogy minél inkább a győztesek közé kerüljünk."

Én tudok jobb programot a ranglétránál :)))

2012. ápr. 16. 15:23
 28/42 A kérdező kommentje:

Hú, úgy látom mindenkinek meg van a maga véleménye :D

Úgy szeretem amikor okos emberek "vitatkoznak" abból mindig valami új születik meg :D

Na meg csodás látni hogy mindenki harcol a maga igazáért, és gyönyörűen érveltek :)

Egyszer rendezni kéne egy vita partit! Én élvezném! Addig tartana amíg meg nem győzi valaki a másikat, de ha túl makacsak az ellenfelek és folyamatosan tudnak reagálni akkor az időkorlát végégig. Sokat lehetne tanulni belőle!

2012. ápr. 16. 18:29
 29/42 anonim ***** válasza:
Az szerintem teljesen mindegy , hogy darabszám hány ember van a Földön. Az életszínvonal az ami számít . Ennek a 7 milliárd embernek a fele élből éhező , vagy bőven a létminimum alatt van .Valamint meg lehet nézni azt is hogy a fejlett országokban mennyi ember szenved valamilyen pszihés betegségben . Ezért egyetértek azzal az állítással miszerint az emberiség pusztul .
2012. ápr. 16. 20:25
 30/42 anonim ***** válasza:

Úgy értem a pusztulást hogy fogynak a Föld tartalékai, egyre rohamosabb a klímaváltozás és a társadalmi különbségek is egyre kiéleződnek (nagyon sok szegény van és sok sok vagyok összpontosul egy-két ember kezében). A népesség növekedés pedig hosszútávon azzal jár, hogy a Föld már nem bír eltartani ilyen sok embert.

Ahogy az utolsó írja, úgy is lehet értelmezni. Tényleg sokan élnek létminimum alatt, ahol jólét van ott meg kezdenek megjelenni a civilizációs betegségek. Az emberek magukat pusztítják a stresszel, azzal hogy nagyvárosban élnek. Egyre több a rákos, érrendszeri, légúti megbetegedés (rossz kaják, szmog miatt). Mondjuk az is igaz, hogy régen a pestis meg a háború tizedelte a népet, tehát lényegébe semmi se változott.

A környezetszennyezésről azt hallottam, hogy bevezettek egy ilyen kvóta rendszert: kiszámolták, hogy 2050-ig mennyire kellene lecsökkenteni a károsanyag-kibocsátást és addig fokozatosan évről évre kisebb kvótát kapnak a vállalatok. A baj ott kezdődik, hogy a drága pénzemberek ebben is meglátták az üzletet és elkezdtek spekulálni a bolygónkkal. Úgy módosították a törvényt, hogy adni-venni lehessen ezeket a károsanyag-kvótákat. Na de inkább nézzétek meg a videót, úgy érthetőbb :D

[link]

Nézzétek meg a többi filmet is (palackozott víz, elektromos kütyük, stb) azok is érdekesek!

2012. ápr. 16. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!