Mit gondoltok miért igényli az emberiség egyre jobban az erőszakot a mindennapi szórakozásban is?
Figyelt kérdés
2009. jún. 14. 00:56
1/8 anonim válasza:
Mert az ingerküszöb egyre csak nő és nő! A filmek, showk, különféle TV-műsorok egyre durvábbak, egyre több kell, hogy odafigyeljünk. AZ erőszak figyelemfelkeltő és olcsó.
2/8 anonim válasza:
Az "egyre jobban" azért nem teljesen igaz. Gondoljunk a gladiátor- és cirkuszi játékokra, a nyilvános kínzásokra és kivégzésekre. A plebs mindíg cirkuszt akart.
3/8 anonim válasza:
Mert egy generáció már úgy nőtt föl, hogy nem ismeri az igazi háborút.
4/8 anonim válasza:
Én ebben nem hiszek, abban viszont annál inkább, amit olvashatunk szociológiai ill. szociálpszichológiai tanulmányokban, hogy "minden társadalomnak olyan a bűnözése, olyan az összetétele, ez alatt értve akkor az agressziót is, amilyet kitermel magából, és amilyet megérdemel". Na ez nagyon igaz. Sajnos a mai, egyre lelketlenebb, ridegebb, kegyetlenebb társadalmunk pedig bizony kitermeli az egyre nagyobb erőszakot is, és ez még csak nőni fog, ez teljesen evidens.
Nincs igazam? Sztem a jövő is engem igazol majd, ill. ezt az elméletet.
5/8 anonim válasza:
Erőszakosabb egy mai akciófilm, mint egy nyilvános akasztás volt régen?
6/8 anonim válasza:
Az én véleményem az, hogy a mai MO.-n sokkal több a feszültség és a stressz (tudjuk miért) és szerintem afféle düh levezető lehet 1-2 ilyen erőszakosabb film vagy jelenet... pl én ha mérges vagyok szívesen nézek pankrációt, mert könnyebben megnyugszom :D
7/8 anonim válasza:
de miért ??????????
én akármilyen mérges meg ideges vagyok, akkor sem tudnék soha agresszív lenni, ez kész vicc. Véletlenül nem emberi lények vagyunk akik állítólag tudnak gondolkodni?
8/8 anonim válasza:
egyre jobban?..inkább egyre kevésbé..ha elolvasol egy történelemkönyvet, na ahhoz képest a mai úm. "gonosztevők" kedves szelíd kis báránykák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!