Egy (igazi) pisztolyból kilőtt 9 mm-es töltény kb. mekkora távolságban ér földet?
Tudom, hogy gyakorlatban sok dolog befolyásolja, de elméleti síkon érdekel.
Milyen távolságban ér földet, ha a talajhoz viszonyítva:
-párhuzamosan lőjjük ki?
-ha 45°-ban lőjjük ki?
-ha 90° -ban lőjjük ki?
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Hány darab 3 mm vastag üveglapon képes áthatolni, ha minden egyes üveglap között 2 cm távolság van?
Több vagy kevesebb üveglapon képes áthatolni, ha ezek között a 3 mm vastag üveglapok között a távolság 0 mm, azaz összeérnek?
Segítene valaki, aki jártas a lőszerek terén, vagy a fizikában?
Milyen információk szükségesek ahhoz, hogy ki tudjam számolni a fent leírtakat? Gondolok itt az üveg sűrűségére, a lőszer erejére.
Kérem valaki segítsen nekem megtalálni a kérdéseimre a választ!
Nagyon köszönöm előre is!
BOCSÁNAT!
A 90 fokban való kilövéskor, természetesen nem a távolság érdekel, hanem az, hogy milyen magasra emelkedik.
Először is: lövedék és nem töltény :)
Másodszor, ezt így nehéz megmondani. Pl a csőhossztól is nagyban függ és a lőszertől is. Plusz közegellenállás, szél, a lövész magassága (vízszintes lövés esetén), stb stb.
Az üveglapos dolog még bonyolultabb, az ilyesmit mérni szokás, nem számolni.
Guglizhatsz esetleg az ügyben, az amcsik szoktak ilyesmikkel játszani.
Célballisztikának hívják azt a tudományt, ami ezzel foglalkozik.
oké, akkor lövedék. bocsi, :)
nehezen lehet találni erről valamit is.
ezt a szót még nem hallottam, hogy célballisztika, most megpróbálok ezzel keresni valamit. Köszi
Az első válaszolónak is köszönöm!
"nehezen lehet találni erről valamit is."
Csodálod? Az országban hány lőfegyver van? Mint az USÁ-ban egy nagyobb faluban :)
Gugliztam neked, de nem találtam én sem sokat, bár nem is tudom az angol szakkifejezéseket és csak 5 percet szántam rá. Javaslom, ha érdekel a dolog, akkor a 9mm.hu-n kérdezz rá, ott biztos mondanak majd okosat.
Egyébként hadd kérdezzem meg: miért akarod tudni? :) Csak kíváncsiság :)
Vagy guglizz: "9mm luger range" (vagy 9x19, 9mm parabellum effective range) lehet kiindulópont. Magyarul nem hiszem, hogy lesz eredmény.
magyarul tényleg nincs eredmény...
Egyszer régen felmerültek bennem ezek a kérdések, azóta már többször elgondolkodtam rajta, de csak saját magam gondoltam végig az egészet, és nem néztem utána sehol. Eddig. Amúgy csak kiváncsiságból szeretném megtudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!