Láttam pár képet, amin a Hold feltűnően nagy a környezethez képest. Nem tudom, hogy ezt valahogy fényképezővel oldják meg, hogy tényleg ekkorának tűnjön, vagy valóban lehet szabad szemmel is ekkorának látni. Vajon igaziak a képek?
Teleobjektív is megváltoztatja az arányokat, s természetes optikai méretkülönbségek is lehetnek.
Az extrém nagy Nap vagy Hold képen fotótrükk.
Ha ilyen képre gondolsz, ez a teleobjektív torzítása.
Köszi, alapszakmám reprodukciós fényképész, amit 25 éven át űztem. De azért szívesen tanulok tőled! :-)
Mélységi torzítás.
"Köszi, alapszakmám reprodukciós fényképész, amit 25 éven át űztem. De azért szívesen tanulok tőled! :-)
Mélységi torzítás."
A melysegi torzitas, ami a rovid fokuszu optikaknal jelenik meg lenyege, hogy a kozeli targyakat latjuk nagyobbnak, mint pl. a porte orrat. Szerintem a melysegi torzitas az inkabb ilyen: [link]
A holdas-varas kepnel szerintem nincs torzitas. Ha esetleg ugy erzed, hogy tovabbra is tevedek, amit lehetsegesnek tartok, legyszives a szakmaddal valo kerkedes helyett linkelj be egy olyan oldalt, amin a jelenseget erthetoen elmagyarazzak. koszi. En is szivesen tanulok toled. minden gunyolodas nelkul.
Csinálnak egy elég nagy felbontású képet, aztán kivágják azt a részt ami a Holdnál van.
Egy ilyen kis kép a váras.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!