Az igaz, hogy Kossuth a szabadságharc után női ruhában menekült át a határon a törökökhöz, és utána három napig sírt?
Hát ezt a történetet én is hallottam...
Ha ez igaz akkor elég szomorú, egyuttal szerintem Görgei Artúr jobban megérdemelt volna egy szobrot.
Marhaság, egy szó se igaz belőle. Az viszont igen, hogy Bem tábornokból török pasa lett (de nem sokkal később meghalt), Türr István Napóleon rokonságából nősült, Czecz tábornok Argentinában hadsereget és katonai akadémiát szervezett, Xantus megalapította a Fővárosi Állat- és Növénykertet. Kossuthot az emigrációban állandóan meg akarták ölni a Habsburgok kémei! Még Amerikában is próbálkoztak ezzel.
Amikor már Torinóban élt, sokat olvasott, kirándult és még botanikával is foglalkozott, sőt a hazai települések népes küldöttségeit is fogadta. Óriási tekintélye volt, nem úgy, mint a mai politikusoknak.
Gyáva, tehetségtelen, sz*r alak volt. A történet nem valami kitaláció, valóban női ruhában, szakállát leborotválva menekült. Ezért is kellene átgondolni, biztosan megérdemli-e ezt a komcsik által kiépített kultuszát :D
Az összes szobrát valami szoborparkba helyezném, vagy helyükre valami dicsőségesebb személyt helyeznék.
Igaz, hogy lenyírt szakállal menekült. De az sokkal nagyobb baj volt, hogy magával vitte a hadsereg pénzét is. Majd miután ő már biztonságban volt Görgeitől elvárta volna , hogy feláldozza a honvédeket az utolsó vérig. Érted ! A biztonságos szobából szólít fel a végső küzdelemre! Hát ilyen ember volt a nagy magyar Kossuth Lajos! Aki karrierje elején meg az árvák pénzét lopta el.
Görgei valóban "táncolt" az orosz tisztekkel! Ami azt jelentette, hogy tárgyalások alatt az oroszok megkedvelték. Ennek köszönhette, hogy mindenki mást igen de őt nem végezték ki. -ez egyben bizonyíték is hogy így történt-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!