Vannak még mítoszok, hősök?
Nincsenek isteneink, a természettől nem félünk, értékeink a pénz, a peace és a szeressük egymást végre (&{{# &@!)-on túl nem igen sorakoznak. A gazdaság ezeket kihasználva morális válságot propagál, költőink és művészeink filozófiai és esztétikai bugyrokban tengődnek, oda menekülnek. A világ, ökoszisztémák értékelése a tudományos laborokban és azokon kívül ritkán jut érvényre, és persze ki tudja,ez-vagy-az hová tart...
De mégis, ismertek mai hősöket? Lovagokat, Orpheusokat, Diogenészeket...
Hát épp ez az, hogy látszólag, külsőségekben ugyanaz a két életút, a "más" az elvárásokra, a "kapcsolatokra" utal.
Tanulni, dolgozni, megöregedni: persze hogy ugyanaz, de ezek a formaságok... az a nem mindegy, hogy ezt hogyan várják el az embertől.
"Legyél jó és értékes, mert szükségem van rád"
vagy
"Legyén jó és értékes, hogy szükségem legyen rád"
Te nem érzel különbséget? (nem cinikus a hangnemem! :)
Amugy ha nem érted, nem is tudhatod hogy mit bírálok... nem?
utsora: igen, ebben örülök hogy egyetértesz, de a kérdés a nagy közösségek jelentősége/hatása a valós közösségekre.
szóhasználat pontosítva:
Valós=kis
Nagy közösség=ország...
13:04
"Te nem érzel különbséget?"
Én azt látom, hogy amit ide leírsz, az fikciónak érdekes, csak nem tudom, hol van köze a valósághoz. Elképzelsz egy világot, ahol valakik valakiknek valamit mondanak, meg egy másik világot, ahol valaki mások valaki másoknak valami mást mondanak. Elégedetten megállapítod, hogy ez bizony nem mindegy. És aztán mintha ennek köze lenne a múlthoz meg a jelenhez. Hogyan is?
Esetleg megerőltetheted magad és kifejezheted magad érthető módon.
Nem "elégedetten állapítok meg", és nem tudom mit erőltessem még magam ha nem akarod megérteni a felvetésemet csak folyvást tagadod hogy egyáltalán hasonlítana a valóságra.
Azt hiszem sem filozófiailag sem társadalmilag nem olyan irreleváns a téma amiről beszélek, csak kicsit érdeklődni kell iránta és nem csak pofázni és okoskodni.
De ez össze is függ a kérdéssel: segíteni akarunk a másiknak hogy választ kapjon egy kérdésére,
vagy arra akarunk rámutatni, hogy mennyire gyerekes a felvetés és egyébként is először tanuljon meg fogalmazni vagy ássa el magát...
a másikat akarom segíteni/én akarok érvényesülni...
ugyanaz...
Azt gondolom szükség van egy kis szerénységre ahhoz, hogy intelligens vitát tudjunk folytatni...
a threadnek viszont úgy néz ki annyi.
"segíteni akarunk a másiknak hogy választ kapjon egy kérdésére,
vagy arra akarunk rámutatni, hogy mennyire gyerekes a felvetés és egyébként is először tanuljon meg fogalmazni"
Vagy segíteni akarunk a másiknak, hogy választ kapjon egy kérdésre azzal, hogy felhívjuk a figyelmét arra az apróságra, hogy érthetően és konkrétumokra hivatkozva kellene fogalmaznia, ha érdemi vitába kívánna bocsátkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!