Ki volt a rosszabb? Hitler vs Sztálin
Hitler vs Sztálin ki volt a rosszabb?
Jó tudom mind 2 egy buzeráns volt de ki volt rosszabb???
szerintem Hitler
Jó kérdés! :D
Melyik a rosszabb? A gyomorrák, vagy a vastagbélrák?
Mindkettő mindent megtett a maga céljaiért.
Gondoljunk csak bele- Hitler bár nem irtotta úgy a népét, mint Sztálin, de amikor elveszett a háború, saját maga rendelte el az ország felperzselését, illetve lerombolását és nem kapitulált a végsőkig, ezzel hosszabbítva meg az áldozatok szenvedését és növelve a halottak számát, úgyhogy nem értem, hogy ez mivel enyhébb annál, mintha egy másik ok miatt(pl.:Sztálin esetében a paranoia) irtom folyamatosan a népet és nyomorgatom azt.
Igazából sok felé lehet ezt bontani. Sok féle szemszögből lehet ezt nézni.. Érdemes onnan vizsgálni ki volt inkább az eszesebb. És ez Sztálin volt.
Sztálin évek alatt építette fel a hatalmát a Kommunista pártban, Leninék jelentéktelen alaknak titulálták és olyan posztot adtak neki amiből Sztálin hatalmat faragott magának. Lenin halálával kérdés nem volt ki lesz a párt ma már "Főtitkára"
Ezután Sztálin szépen el kezdte a hatalmát felépíteni. És meg kell hagyni, amellett hogy egy zsarnok, tömeggyilkos diktátor volt, emellett eszes is. Gyakorlatilag a népnek fogalma sem volt arról hogy a Birodalomban való éhezésért és szenvedésért mind Sztálin a felelős. Példa erre Ukrajna kiéheztetése is. Ahol több millióan halltak éhen. Amit a parasztok meg termeltek azt erőszakkal el vették tőlük és külföldre importálták. A bevételből pedig a hadi és ipari technikát fejlesztették.
Szó mi szó 10 millió ember éhezett, halt meg. De ha nincs a gabona elkobzás, nincs pénz hadi technika, ipar fejlesztésre.. A németek játszi könnyedséggel gázoltam volna át a Szovjentúnión.
Ki volt a gonoszabb? Sztálin kb 300 millió embert tartott rettegésben úgy hogy ennek a többsége mit sem sejtett erről, illetve ezekről a dolgokról. Merénylet kísérlet gyakorlatilag egyenlő volt a nullával. Párton belül, a katonság, a rendőrség mind rettegtek Sztálintól. Nem merték el távolítani. Hitlert ugye próbálták.
Én úgy mondanám hogy Hitler egy jó szónok volt, befolyásos, okos emberek vették körül.
Sztálin viszont egy eszes, dörzsölt diktátor aki 1 maga elérte azt hogy az egész Szovjetúnió gyakorlatilag egy istenként kezelje.
Nem feltétlen azt kell itt nézni ki öletett meg több embert. Ebben is sztálin vezet természetesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!