Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerintetek az írás ember...

Szerintetek az írás ember által feltalált találmány?

Figyelt kérdés
Ezen megy a vita az öregemmel, én a nemre szavazok. Szerintetek?

2012. jan. 21. 22:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Valakinek egyszer eszébe kellett jusson, hogy nem a teljes fogalmakat, hanem csak szótagokat vagy betűket jelöljön írásban. Úgy hogy szerintem találmány, csak nem tudjuk, kié.
2012. jan. 22. 03:45
 12/14 anonim ***** válasza:

"Nem természeti jelenség, ennélfogva nevezhető találmánynak."

Az ember viszont a természet része. A természetes és mesterséges elhatárolása konvenció kérdése.

2012. jan. 22. 03:55
 13/14 anonim ***** válasza:

"Valakinek egyszer eszébe kellett jusson, hogy nem a teljes fogalmakat, hanem csak szótagokat vagy betűket jelöljön írásban."

Általában nem ez történt. Fokozatosan alakult ki az írás.

Először lerajzolták, amit jelölni akartak, később ez egyszerűsödött, és csak absztrakt ábrák maradtak. Még később ezekből az ábrákból alakultak ki a szó, majd szótag- és végül hangírások. Kivéve, ahol nem, mert Kínában pl. megrekedtek a szavak leírásánál.

Kivétel: Korea. A koreai hangul írást ugyanis egy ismert személy (illetve az általa megbízott bizottság) fejlesztette ki a középkorban. Az az egyetlen tudományos alapon, tudatosan kialakított írás.

2012. jan. 22. 03:58
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is a lovak találták fel! :-D

- az ilyen kérdéseket valahogy sose tudom hova tenni :-D.

2012. jan. 22. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!