Ha majd valaki olyan okos lesz, hogy mindent megért a világon, akkor ő lesz a világ?
Erre a kérdésre elég jó választ adhat ez a marha jó film:
LIMITLESS
A korábbi válaszommal inkább az irányra igyekeztem rámutatni és bele csempésztem egy kis humoros ízt, de látom ráéreztél a lényegére. :)
Annyira részletekbe menően megismerjük a körülöttünk működő világot, hogy az ember képtelen lesz átfogni mindent részletekbe menően. Ezért specializálódik egyes szakterületek felé. Azon belül viszont elég mélyen fel lehet fedezni a legapróbb részleteket is. Ezt nevezik szakembernek.
Akinek viszont mindenre van valamennyi rálátása, annak idején azt nevezték polihisztornak. Mindenhez ért de nem a legapróbb részletekbe nyúlóan.
Szerintem olyan nem nagyon képzelhető el, hogy valaki mindent a legapróbb részletekig megismerjen.
Ha mégis lenne ilyen, akkor sem lenne ő a világ, legfeljebb az ismerője.
Az hogy mindent megérts a világon, mindenki számára elérhető cél, vannak is ilyen lények, úgy hívják őket hogy Buddhák. Át is adták a tanítást hogy hogyan válhat valaki Buddhává.
Viszont ezt számunkra hétköznapi lények számára rettentő nehéz megérteni az alapvető tudatlanságunk miatt.
Kitartó, szorgalmas tanulás és gyakorlás kell ahhoz hogy megszerezzük az alapvető bölcsességet, vagyis hogy meglássuk a valódi tudatunkat ami nem születő és nem elmúló.
Kérdező:
Lehetetlen, hogy ez megvalósuljon, mivel nincsen olyan rendszer, amit tökéletesen le tudnál képezni/modellezni egy nála egyszerűbb rendszerben (Világ vs. agy)
LOL:
Egy elmélet szerint a világban minden, amit mi anyagként érzékelünk, csak a vákuumban keletkezett permeabilitációk (kis zavarok a vákuumban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!