A kiegyezés következménye/eredménye a dualizmus korszaka lett, igaz? A kiegyezés rendszere az a dualizmus rendszerével egyenlő?
A kiegyezés rendszeréről kéne írnom, mert lesz egy ilyesmi témakör érettségin (vagyis maga a teljes kiegyezés téma), és ki szeretném dolgozni. Meg ki is lesz kérdezve a héten.
A dualizmusról viszont a témazéróban kéne írnom esszét (mielőtt valaki megkérdezi, igen, le vagyunk maradva), de nem vágom, hogy mi a különbség a kettő között, a könyvből és a tanártól sem tudtam megérteni, hogy van-e különbség egyáltalán. Mert én úgy értelmeztem, hogy ez a kettő ugyanaz, de az osztálytársaim azt mondják, hogy nem ugyanaz, csak nem tudják megmondani, hogy miért.
Nem, nem ugyan az. Viszont az egyik következik a másikból.
A kiegyezés 1867-ben történt, akkor az osztrákoknak szükségük volt a magyarokra.
A dualizmus pedig két egyenjogú állam, egy uralkodót jelent.
Lehet, hogy butaságot írok, de szerintem a kérdés rossz.
Vagyis nem így akarta feltenni. A kiegyezésnek nincs rendszere. Az egy állapot, illetve végkifejlet, ami szükséges volt a Habsburgok fennmaradásához, és ezt 1861-ben megkötötték.
Olyan, mintha azt mondanád, hogy békét kötöttek.
Nem mondjuk azt, hogy a béke rendszere. Mi történt a békekötés után?
Itt is az lehet, hogy a kiegyezés UTÁNI rendszer, a dualizmus. A dualizmus rendszere, vagy korszaka.
Szerintem ez így van, de talán majd lesz valaki,l aki ebben a témában jobban otthon van.
A kiegyezésről itt olvashatsz:
A dualizmusról pedig itt:
Ajánlom ezt az oldalt figyelmedbe, bal oldalon vannak a linkek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!