Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Érvelést kellene írnom....

Érvelést kellene írnom. Tudnátok benne segíteni?

Figyelt kérdés

Egy idézetről kell 2 oldalt írni: "Mit ér- kiáltott Elza, ha szép az út, mikor az ember vakon járja és nem mehet, amerre szeretne"

Mellette érvelnék.

2011. nov. 7. 19:34
 1/2 A kérdező kommentje:

A kérdések:

-Érdemes és lehet-e kűzdeni a személyes boldogságért?

-Fejtse ki véleményét arról, hogy az ember irányíthatja-e sorsát

-Akarhatja és elérheti-e azt, hogy saját maga vagy környezete jobb legyen?

2011. nov. 7. 19:38
 2/2 anonim válasza:

Indíthatsz pl. közmosdásokkal, mint: "Ki mint vet, úgy arat." "Ki m int veti ágyát, úgy alussza álmát." " Mindenki a saját szerencséjének kovácsa." Ez persze akkor érvényes, ha valóban hiszed, hogy a sorsod alakításába van beleszólásod. De Elza kétségbeesett felkiáltása arról szól, hogy valami megakadályozta vágyai beteljesülésében, céljai elérésébe. Tehát szerintem boldog ember az lehet, aki egyrészt kezébe veszi a sorsát, elszántan küzd azért a célért, amiben nagyon hisz (nem azért, amit valaki vagy valamilyen helyzet ráerőltet), viszont rugalmasan képes észrevenni a felmerülő akadályokat és módosítani a viselkedésén, alkalmazkodni a megváltozott élethelyzethez. Tudod: "Aki hisz a Sorsban, azt vezetik az istenek, aki nem, azt ráncigálják." (Nem biztos, hogy pontosan idéztem az ókori görög bölcset.)

Remélem, tudtam segíteni, és el tudod kezdeni az esszét.

Ági

2011. nov. 10. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!