Érvelést kellene írnom. Tudnátok benne segíteni?
Egy idézetről kell 2 oldalt írni: "Mit ér- kiáltott Elza, ha szép az út, mikor az ember vakon járja és nem mehet, amerre szeretne"
Mellette érvelnék.
A kérdések:
-Érdemes és lehet-e kűzdeni a személyes boldogságért?
-Fejtse ki véleményét arról, hogy az ember irányíthatja-e sorsát
-Akarhatja és elérheti-e azt, hogy saját maga vagy környezete jobb legyen?
Indíthatsz pl. közmosdásokkal, mint: "Ki mint vet, úgy arat." "Ki m int veti ágyát, úgy alussza álmát." " Mindenki a saját szerencséjének kovácsa." Ez persze akkor érvényes, ha valóban hiszed, hogy a sorsod alakításába van beleszólásod. De Elza kétségbeesett felkiáltása arról szól, hogy valami megakadályozta vágyai beteljesülésében, céljai elérésébe. Tehát szerintem boldog ember az lehet, aki egyrészt kezébe veszi a sorsát, elszántan küzd azért a célért, amiben nagyon hisz (nem azért, amit valaki vagy valamilyen helyzet ráerőltet), viszont rugalmasan képes észrevenni a felmerülő akadályokat és módosítani a viselkedésén, alkalmazkodni a megváltozott élethelyzethez. Tudod: "Aki hisz a Sorsban, azt vezetik az istenek, aki nem, azt ráncigálják." (Nem biztos, hogy pontosan idéztem az ókori görög bölcset.)
Remélem, tudtam segíteni, és el tudod kezdeni az esszét.
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!