Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Érvelést kéne írnom irodalom...

Érvelést kéne írnom irodalom órára. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
"Különbözni, kivonulni, különcnek esetleg kitaszítottnak lenni jó." Érvelni kell az idézet mellett vagy ellen, elemezni a tételmondatban szereplő fogalmakat különböző élethelyzetekben. Irodalmi példákra is kell hivatkozni: a magyar és a világirodalom lírai, epikai és drámai műveiről. Irodalmi példa: Rómeó és Júlia, Antigoné: igazságért, Csokonai: A magánossághoz, Karinthy: A cirkusz.
2011. febr. 13. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:
először azt mond meg, hogy te mellette lennél-e vagy ellene, mert csak úgy tudunk segíteni. mert ha te pl ellene vagy és mi nem azt írjuk, akkor gáz van, mert nem egyezik a véleményünk....
2011. febr. 13. 11:44
 2/7 A kérdező kommentje:
mellette érvelek
2011. febr. 13. 12:59
 3/7 anonim ***** válasza:
akkor szerintem nem tudok segíteni, mert másképp gondolom és így nem hiszem hogy lesz értelme, hogyha másképp kezdek el gondolkodni.... bocsi :D
2011. febr. 13. 13:30
 4/7 A kérdező kommentje:
akkor jó lesz ellene is, csak segítsél légyszi. tesómnak kell, de én sem tudok neki mit mondani. xd
2011. febr. 13. 15:33
 5/7 anonim ***** válasza:

na jó, akk megpróbálok mellette lenni:

Én az állítás mellett érvelnék, néhány irodalmi alkotás segítségével. Véleményem szerint mindenki különbözik másoktól, hiszen senki sem egyforma. A különbözőség mértéke nem egyforma és ez tesz egy embert különccé. Kitaszítottnak lenni viszont nem jó. A jó szót is értelmezni kell mielőtt ilyen helyzetben használjuk. A jó szó mást jelent, mint amit az emberek gondolnak. A jó csak annyit jelent, hogy megfeleni a közösség normájának, elvárásainak, szokásainak. Tehát kitaszítottnak lenni nem jó, viszont különcnek igen. A különc szó alatt kiemelkedőt is érthetünk. Eredményeinkkel lehetünk különcök vagy viselkedésünkkel. Például Shakespeare Rómeó és Júlia címq tragikomédiájában Rómeó és Júlis különcök, hiszen egymásba szerelmesek, amíg a családjuk egymással szemben állnak.

Különbözni azért jó, mert senki sem szeretne egyforma lenni egy másik emberrel. A világ csak így lehet színes és változatos. Az embereknek mind van egy egymástól különböző belső világuk, amit igazán senki sem ismer, a sajátját is csak a bölcs ismeri, aki már nem formálódik a külső világ hatására, magányos és öreg. Innen következik, hogy a kivonulás bölcsességet is jelenthet. Ez mind előnyös lehet egy ember számára.

Bocsi, a Rómeó és Júlián kívül nem tudok mást..... de szerintem valahogy csak bele tudja szúrni.... remélem segítettem, csak tudod, mindig visszajött a véleményem és nem lett annyira jó.... bocs..... :D

2011. febr. 13. 19:40
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2011. febr. 13. 21:05
 7/7 anonim ***** válasza:
szívesen :D
2011. febr. 14. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!