Érvelést kéne írnom irodalom órára. Valaki tud segíteni?
na jó, akk megpróbálok mellette lenni:
Én az állítás mellett érvelnék, néhány irodalmi alkotás segítségével. Véleményem szerint mindenki különbözik másoktól, hiszen senki sem egyforma. A különbözőség mértéke nem egyforma és ez tesz egy embert különccé. Kitaszítottnak lenni viszont nem jó. A jó szót is értelmezni kell mielőtt ilyen helyzetben használjuk. A jó szó mást jelent, mint amit az emberek gondolnak. A jó csak annyit jelent, hogy megfeleni a közösség normájának, elvárásainak, szokásainak. Tehát kitaszítottnak lenni nem jó, viszont különcnek igen. A különc szó alatt kiemelkedőt is érthetünk. Eredményeinkkel lehetünk különcök vagy viselkedésünkkel. Például Shakespeare Rómeó és Júlia címq tragikomédiájában Rómeó és Júlis különcök, hiszen egymásba szerelmesek, amíg a családjuk egymással szemben állnak.
Különbözni azért jó, mert senki sem szeretne egyforma lenni egy másik emberrel. A világ csak így lehet színes és változatos. Az embereknek mind van egy egymástól különböző belső világuk, amit igazán senki sem ismer, a sajátját is csak a bölcs ismeri, aki már nem formálódik a külső világ hatására, magányos és öreg. Innen következik, hogy a kivonulás bölcsességet is jelenthet. Ez mind előnyös lehet egy ember számára.
Bocsi, a Rómeó és Júlián kívül nem tudok mást..... de szerintem valahogy csak bele tudja szúrni.... remélem segítettem, csak tudod, mindig visszajött a véleményem és nem lett annyira jó.... bocs..... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!