Magántanárok, Ti fehér kis táblára írtok táblafilccel, vagy papírlapra különóráitok során?
1. Amit a táblára írsz úgyis le kell másolnia a tanítványnak, tehát ugyan annyi papír lesz elhasználva.
2. Most majd nem papírt kell venned, hanem filcet, mert ezek piszok gyorsan elfogynak tapasztalatom szerint.
es azt kiszamoltad, hogy egy filc mennyi ideig jo? Utantoltheto? Lehet bele betetet veni? Mi lesz az elhasznalt ficcel? Ez mekkora kornyezeti terhelest jelent? Illetve a tabla elettartama sem vegtelen, viszont ugyancsak muanyag es koolajalpu techologiaval keszul.
Es amit leirsz erre a cuccra, azt a gyerek megjegyzi? Lefenykepzi? Hogyan viszi haza az informaciot?
A papir tulnyomoreszt direkt erre a celra ultetett fakbol keszul + ujrahasznositott papir. Nyilvan nem pazarolni kell vele, de a felig asznalt lapok ujrahasznositasaban tobb ertelmet letok, mint a muanyagszemet termeleseben.
Én is a diák füzete + rontott fénymásolópapír, használt lap kombinációra szavazok ilyen szempontból, de ha neked kényelmesebb a táblára írni, szíved joga. Nem sokkal környezettudatosabb, hiszen a diáknak úgyis le kell másolnia egy lapra (füzetbe), tehát ugyanott vagytok.
A filcekkel majd vigyázz. Nagyon gyorsan fogynak, szerintem jó előre szerezz be vagy öt-hat csomagot.
Na lássuk:
-megvetted táblát
-havonta egy vagon filcet fogsz venni
megspórolsz:
-3 csomag papírt.
Szerintem ha jól haladsz, cirka 4245 év alatt megtérül a befektetésed :D
Számoljunk újra.
A tábla 1238 Ft volt.
Egy filc 133 Ft.
A fenti árak bruttó (áfával növelt) árak.
Havi 2 filc fogy.
Biztos, hogy ennyi a megtérülési idő? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!