Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magántanárok, Ti fehér kis...

Magántanárok, Ti fehér kis táblára írtok táblafilccel, vagy papírlapra különóráitok során?

Figyelt kérdés
Én mostantól fehér A/3-mas táblára írok táblafilccel és így nem kell kidobnom a lapokat az óra végén, nem kell fákat kivágni, stb, nagyon praktikus. Hátránya, hogy a diákok nem vihetik haza amit írtatok. Mit gondoltok erről?
2011. okt. 26. 18:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

1. Amit a táblára írsz úgyis le kell másolnia a tanítványnak, tehát ugyan annyi papír lesz elhasználva.

2. Most majd nem papírt kell venned, hanem filcet, mert ezek piszok gyorsan elfogynak tapasztalatom szerint.

2011. okt. 26. 19:51
 12/24 anonim ***** válasza:

es azt kiszamoltad, hogy egy filc mennyi ideig jo? Utantoltheto? Lehet bele betetet veni? Mi lesz az elhasznalt ficcel? Ez mekkora kornyezeti terhelest jelent? Illetve a tabla elettartama sem vegtelen, viszont ugyancsak muanyag es koolajalpu techologiaval keszul.

Es amit leirsz erre a cuccra, azt a gyerek megjegyzi? Lefenykepzi? Hogyan viszi haza az informaciot?

A papir tulnyomoreszt direkt erre a celra ultetett fakbol keszul + ujrahasznositott papir. Nyilvan nem pazarolni kell vele, de a felig asznalt lapok ujrahasznositasaban tobb ertelmet letok, mint a muanyagszemet termeleseben.

2011. okt. 26. 20:39
 13/24 anonim ***** válasza:

Én is a diák füzete + rontott fénymásolópapír, használt lap kombinációra szavazok ilyen szempontból, de ha neked kényelmesebb a táblára írni, szíved joga. Nem sokkal környezettudatosabb, hiszen a diáknak úgyis le kell másolnia egy lapra (füzetbe), tehát ugyanott vagytok.

A filcekkel majd vigyázz. Nagyon gyorsan fogynak, szerintem jó előre szerezz be vagy öt-hat csomagot.

2011. okt. 27. 00:45
 14/24 anonim ***** válasza:
leírja a gyerek papírra úgyis, ha meg nem írja le semmi értelme, mert elfelejti...
2011. okt. 27. 10:56
 15/24 A kérdező kommentje:
A diák leírja, de ha Te tanárként nem, akkor azzal havonta 1-3 csomag fénymásolólapot spórolsz meg. Én ebből indulok ki. :)
2011. okt. 31. 18:50
 16/24 anonim ***** válasza:

Na lássuk:

-megvetted táblát

-havonta egy vagon filcet fogsz venni

megspórolsz:

-3 csomag papírt.

Szerintem ha jól haladsz, cirka 4245 év alatt megtérül a befektetésed :D

2011. okt. 31. 19:04
 17/24 A kérdező kommentje:

Számoljunk újra.

A tábla 1238 Ft volt.

Egy filc 133 Ft.

A fenti árak bruttó (áfával növelt) árak.

Havi 2 filc fogy.

Biztos, hogy ennyi a megtérülési idő? :)

2011. okt. 31. 19:10
 18/24 anonim ***** válasza:
OKes, hamarabb megterul, de akkor minek kellett a kerdesben azzal jonni, hogy ne vagjak ki a fakat? Velemenyem szerint ez tipikus peldaja a kognitiv disszonancianak.... soher vagy venni havi x darab lapot, es ezert a kornyezetvedelemre hivatkozva veszel olcso kinai muanyag filctollat. Bravo.
2011. okt. 31. 20:21
 19/24 anonim ***** válasza:
Még egy hete sincs, hogy kiraktad a kérdést, de már tudod, hogy havi 2 fogy?
2011. okt. 31. 20:37
 20/24 A kérdező kommentje:
Nyelviskolában ugyan ezzel a filccel írok és heti 4 nap mellett 2 hónapig bírja egy filc. Lengyel, nem kínai. :) Sóherség és tudatosság között egy állati nagy szakadék van szerintem. :)
2011. okt. 31. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!