Mi az a nagy fehér gömb alakú dolog az ELTE tetején?
Figyelt kérdés
gondolom nem csak dísznek van ott, de akkor mire jó?2011. márc. 20. 21:51
2/15 Tom Benko válasza:
Úgy emlékszem, a csillagászok alá tartozik. Rég jártam oda... :( Jól megnézve csillagvizsgálónak tűnik.
4/15 anonim válasza:
Nem tudom melyikre gondolsz, az egyik csillagvizsgáló (a nagyobb), a másik meteorológiai állomás és GPS-állomás.
5/15 anonim válasza:
fél éve járok oda, de nem vágom miről beszélsz, pedig barátnőmmel már méhányszor fel is lógtunk a tetőre
6/15 anonim válasza:
A nagyobbik víztározó, a kisebbik csillagvizsgáló.
7/15 anonim válasza:
Ja, és hogy mindenki képben legyen, a lágymányosi campus északi épületéről van szó :-)
8/15 anonim válasza:
Akkor én ezek szerint egy víztározóban végeztem meteorológiai méréseket :D lol
9/15 anonim válasza:
"Akkor én ezek szerint egy víztározóban végeztem meteorológiai méréseket :D lol"
Hmmm, ... azt hiszem, súlyos tévedésben élek, több mint 3 éve :D Köszönöm a felvilágosítást.
Érdekes, hogy bárkivel beszéltem arról a golyóról, mindenki egyetértett vele, hogy víztározó :D
10/15 anonim válasza:
Nna akkor nézzük sorban:
Van egy csillagászati obszervatórium és egy planetárium (Csillagászati tanszék) - több mint valószínű, hogy erre gondolt a kérdező.
Van egy műhold vevő állomás ami a Geofizikai tanszék űrkutató csoportjáé
És végül van a meteorológiai műszerpark, aminek vannak elemei a tetőn több helyen és lent az ELTE udvarán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!