Hogyan lehet kigyógyítani valakit a depresszióból?
A depressziónak két fajtája létezik az egyik csak pszichés, ez gyógyítható, illetve javítható.
A fiziológiai probléma okozta depresszio (nagyon leegyszerűsítve az agy nem termel bizonyos anyagokat) csak gyógyszeresen gyógyítható.
Az első lépésmeg állapítani,hogy mi okozta a depressziót,utána lehet kezelni.
értem, csak azt is betegségnek hívják, ezért könnyű rámondani bármire hogy depresszió, így könnyű azt mondai hogy kigyógyul valaki belőle.
de engem nem igazán az érdekel, én inkább a másikra vagyok kíváncsi, hogyan gyógyítanak egy testi eredetű depressziót?
Nem hormontermelés,hanem különböző kémiai anyagok termelés az agyban. Ezek egyensúlya nagyon fontos. Ha az agy nem termel valamiből eleget akkor azt pótolni kell. (nagyon leegyszerűsítve) a probléma ott van, hogy a mennyiséget nagyon nehéz pontosan szabályozni.
És igen, ez csak kezelés,a kiváltó okot, hogy miért nem termel az agy megfelelően ilyen agyagokat egyenlőre nem tudjuk befolyásolni. Nem tudjuk "gyógyítani"
Én depressziós voltam, pszichológus, gyógyszerek, semmit sem segített.
Egyetlen dolog, ami segít:
Ha találsz magadnak életcélt, és elkezded megvalósítani.
Másnap letettem a gyógyszereket, három napig rosszul voltam, azután helyrejöttem.
Sajnos a körülményeim nagyon rosszra fordultak, mégsincs szükségem azóta se gyógyszerre, se kezelésre. Nem mondom, hogy nem vagyok lehangolt időnként, de túlteszem magam.
9,34-nek volt pszichés depressziója.
A másikból nem gyógyult volna ki magától.
Kérdező, amiket írtak, mind igaz.
Abban meg neked van igazad, hogy ma már mindenkire rámondják, hogy depressziós, még arra, is, aki egyszer elbőgi magát, ill. csak szomorú. Pedig a szomorúság és az öröm, még ha váltakozik is, normális emberi érzések, nem betegség.
A depresszió egy tünetegyüttes, csak a hangulatból, ill. a hangulatváltozásból nem lehet megállapítani, arról van-e szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!