Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért van tele minden romantik...

Miért van tele minden romantikával?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nincs az a sorozat, film, könyv, vagy bármi, amiben ne lennének idilli kapcsolatok, vagy épp szex. Bármerre járok az utcán, vagy akár csak böngészek az interneten, mindenhonnan visszaköszön valami ilyesmi. Nem arról van szó, hogy ellenezném, de akinek nem adatik meg, az folyamatosan szarul érzi magát, és hiába nem akar rágondolni, egyfolytában a képébe nyomják! Miért van ez?
2011. okt. 12. 02:41
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Mert ez az élet része. Neked is lesz benne részed, és senkinek nincs egyfolytában.
2011. okt. 12. 05:07
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
Amikor nekem nem volt, én külön jól éreztem magam, ha boldog párokat láttam, vagy egy filmet, amiben érdekes szerelmi szál volt. Ne az irigység beszéljen már belőled, engem örömmel tölt el más boldogsága is, nem keserűséggel...
2011. okt. 12. 08:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Tévedés. Én tudok neked olyan filmet írni, amiben nincs szex és idilli kapcsolat. pl. Terminátor. De ha végig gondolom amit életemben olvastam, néztem, biztos még eszembe jut néhány.
2011. okt. 12. 09:02
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Azért, mert az emberek (többek között) erre vágynak. Szívesen beleélik magukat a szereplők helyébe, ahogy a gyerekek a tündérmesék hőseinek a helyébe. Ezért (is) szeretjük a filmeket, mert gondolatban mások lehetünk és megélhetünk olyan dolgokat, amiket az életben nem vagy ritkán.
2011. okt. 12. 09:13
 5/9 Smartguy86 ***** válasza:
65%

Ez nem a világ miatt van így. Ez te miattad van így. Mindenki azt veszi észre a világból, amire figyel. Neked hiányzik a romantika és a szerelem, ezért neked ez tűnik fel a leginkább. Nekem pl megvan a szerelem, és eszembe nem jutna, hogy ezt keressem mindenben, hogy hol tolják a képembe a szerelem témát. És nem is tolják, mert miért tolnák.

Ez olyan, mint amikor valakinek szabálytalanok a fogai, és minden plakáton, minden filmben, még az utcán nevető embereken is csak azt veszi észre, hogy azoknak mennyivel szebb a foga. Ez is belső késztetés csupán!

2011. okt. 12. 09:14
 6/9 anonim ***** válasza:
42%
A romantikus filmek fele egyáltalán nem romantikus, összekeverik a romantikussáot egyéb stílussal. Olvass verseket, és fedezd fel milyen is a valódi romantika.
2011. okt. 12. 09:32
 7/9 anonim ***** válasza:
26%
Mert nagy média üzlet van abban ,hogy azt propagálják az embereknek ,hogy ijen illuzikat kell kergetni mert ez az élet velejároja.
2011. okt. 13. 00:57
 8/9 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen nincs az a sorozat, film, könyv, vagy bármi, amiben ne lennének idilli kapcsolatok, vagy épp szex. "

A romantika nem egyenlő a szexszel vagy a kapcsolatokkal.

Egyébként azért van tele minden a szexszel, mert piacgazdaság van és a lényeg a fogyasztó, a vevő. Emellett demokrácia van, vagyis egyenlőek vagyunk. Na most egy dolog van, ami egyformán érdekli a munkást, a parasztot, a katonát, a tűzoltót, a project managert, a matematikaprofesszort és a fuvolást, a szex.

A 17. században pl. nem volt demokratikus a művészet, hanem főurak és püspökök megrendelésére készült minden, ennek megfelelően a képek királyokat és csatákat vagy bibliai jeleneteket ábrázoltak, a zenék pedig vallási témájúak voltak vagy királyokat dicsőítetettek.

2011. okt. 13. 23:36
 9/9 anonim ***** válasza:

"ez az élet része"

Ez így igaz. Valamint ezt lehet a legkönnyebben eladni.

2011. okt. 14. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!