Ki volt valójában "minden oroszok cárja"?
Figyelt kérdés
Ismerem régebbről ezt a kifejezést, de nem tudtam, kire vonatkozik, ezért beírtam Google-be. Kapásból kiadta I. Sándort, IV. Ivánt és I. Pétert. Akkor most közülük valójában melyik volt "minden oroszok cárja" És miért ez az elnevezés?2011. márc. 2. 16:18
1/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy mindig az "éppen aktuális" cár megjelölése volt. Hogy emögött tisztelet vagy esetleg más állt-e, az is jó kérdés.
2/6 anonim válasza:
Valójában Rettegett Iván vette fel először ezt a címet amikor létrehozta az egységes Orosz birodalmat.
4/6 anonim válasza:
Rettegett (IV.) Ivántól II. Miklósig minden orosz cár büszkélkedhetett ezzel a címmel.
5/6 anonim válasza:
Már III. Iván nagyfejedelem is felveszi a "minden oroszok cárja" címet. Magyarán a cár hatalma despotikus... "A cárnak abszolút hatalma van minden orosz felett, bárhol is legyenek, blah-blah-blah...."
6/6 anonim válasza:
5-ös vagyok, egy kis kiegészítés: Az ortodox egyház legfőbb védelmezője is a minden oroszok cárja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!