Meddig bírja el a föld ezt a nagy súlyt?
Szerinted, kedves kérdező, az a két pici sejt mégis honnan szedi össze az anyagot, amiből felnő 50-290 kg-os emberré? :)
Bizony, a Földből. Ha egy tál lisztből kiveszel egy kanállal, és a liszt tetejére rakod, mennyivel lesz több liszted? :)
"Szar voltam fizikából,de szuper matekból. Szerintem egyre több cucc van a földön..."
Elég nehéz elképzelnem hogy valaki szuper matekból, és akkor fizikából ennyire buta legyen, már bocsánat. Csak egyetlen adatot kellene megnézni, éspedig a Föld tömegét. És akkor hamar jöhetne a felismerés, hogy még a 7 milliárd ember össztömege is (igen tömeg, nem súly), igencsak elhanyagolható a Föld tömegéhez képest.
Aztán jöhetne egy másik felismerés hogy ugyan a testünket alkotó atomok honnan a fenéből származhatnak máshonnan mint a Földből...
Egyébként a Föld tömege naponta kb. 5000 tonnányival növekszik az űrből meteoritként idekerülő plusz anyagoktól, és mégsem okoz kimutatható változást jószerivel még évmilliók alatt sem.
no mindegy, csak úgy kikívánkozott
nagyon rákattantatok erre az anyag körforgása dologra, mintha az ember minden nap megenne több kiló földet... a másik meg hogy hogy ugyanaz az anyag jár körbe és körbe. Észre se veszitek hogy a kettő két különböző dolog. Ha valaki falat épít, az tényleg a már meglévő anyagot használja fel. Ám amit megeszel és iszol, annak a nagy része ki is jön belőled, vissza kerül, és csak nagyon kis százaléka szívódik fel, tápanyagok formájában. Az emberek és állatok szinte a semmiből jönnek létre, a sejtek osztódásával. Csak a különbség hogy emberekből pár évtized múlva kétszer annyi lesz mint most, az állatok meg halnak kifelé...
A búza honnan a f@szomból nől ki, ha nem a földből? :DD
én szart voltam mind fizikából, mind matekból, de b......zz ilyet én se kérdezek :D:D
de hogy válaszoljak is: nem aggódj nem fogunk lezuhanni sehova...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!